Από 16.900 ευρώ το νέο Citroen C3

Με κινητήρα βενζίνης, υβριδική έκδοση και αμιγώς ηλεκτρική σε τρία επίπεδα εξοπλισμού.
Open Image Modal
,
Adrien Cortesi

 

Εντελώς ανανεωμένο σε εμφάνιση, το νέο Citroen C3 ξεκίνησε να διατίθεται στην Ελλάδα στην έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1.2lt Turbo με ισχύ 100 ίππων, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Τον Φεβρουάριο του 2025 θα ξεκινήσει η παραγωγή της υβριδικής έκδοσης Hybrid 100 e-DCS6 με το ίδιο μοτέρ, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ë-C3 έχει τιμή δελεαστικά από 19.710 ευρώ με την κρατική επιδότηση. Το ηλεκτρικό C3 έχει ισχύ 113hp και χαρίζει αυτονομία έως 320 χλμ.

To νέο Citroen C3 πωλείται με τιμή εκκίνησης από 16.900 ευρώ, ενώ η υβριδική έκδοση κοστίζει από 21.900 ευρώ με προωθητική ενέργεια. Σημειώνω ότι αυτή η έκδοση με μπαταρία ιόντων λιθίου 48V η οποία επαναφορτίζεται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων φάσεων οδήγησης, προσφέρει ευχαρίστηση και ευελιξία με ροπή 205 Nm (55 Nm από τον ηλεκτροκινητήρα), ενώ την ίδια στιγμή μειώνει τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση σχεδόν κατά 10% σε σύγκριση με μία αντίστοιχη βενζινοκίνητη έκδοση.

Το νέο Citroen C3 εφοδιάζεται με ανάρτηση Citroën Advanced Comfort με υδραυλικά “μαξιλάρια” προοδευτικής απόσβεσης (Progressive Hydraulic Cushions), πατέντα της Citroen.

Εξάλλου, με το C-Zen Lounge Concept το μπροστινό τμήμα της καμπίνας των επιβατών φέρει μινιμαλιστικά σχεδιασμένο ταμπλό, το οποίο εκτείνεται οριζόντια και είναι διαιρεμένο σε δύο διακριτά επίπεδα. To κάτω επίπεδο είναι επενδυμένο με ύφασμα, το οποίο αποκαλείται “Sofa Design” (εμπνευσμένο από τα στοιχεία απαλότητας και άνεσης που προσφέρουν οι καναπέδες).

Η απουσία ενός παραδοσιακού πίνακα οργάνων είναι μία πραγματική καινοτομία για το άνω τμήμα του ταμπλό. Το νέο Citroen C3 διατίθεται, για πρώτη φορά, με ένα ανανεωμένο Citroën Head-Up Display, το οποίο προβάλλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την οδήγηση, σε μία μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια τοποθετημένη ανάμεσα στην κορυφή του ταμπλό και το κάτω τμήμα του παρμπρίζ.

Αυτή η έξυπνη λύση επιτρέπει στον οδηγό να έχει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεται χωρίς να στρέψει το βλέμμα του από τον δρόμο. Η καινοτομία αυτή συνδυάζεται με ένα νέο συμπαγές πολυλειτουργικό τιμόνι, μικρότερο σε μέγεθος και πολύ πιο εύκολο στο χειρισμό.

Με μήκος 4,01 μ., το νέο Citroen C3 είναι μόλις 19 χιλιοστά μεγαλύτερο σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο. Παραμένει το ίδιο συμπαγές για μεγαλύτερη ευελιξία (κύκλος στροφής 10,6 μ.), πιο εύκολους ελιγμούς και ευκολία στο παρκάρισμα.

Επίσης, με ύψος 1,57 μ. (με μπάρες οροφής), είναι σχεδόν 100 χιλιοστά υψηλότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, ενώ η απόσταση από το έδαφος, αυξήθηκε από τα 135 χιλιοστά του προηγούμενου C3 στα 197 χιλιοστά της νέας γενιάς.

Παράλληλα, τα καθίσματα είναι υπερυψωμένα κατά 76 χιλιοστά σε σύγκριση με την απερχόμενη έκδοση. Αυτό επιτρέπει στους επιβαίνοντες να έχουν μία πιο υψηλή θέση με ακόμα μεγαλύτερη εποπτεία του γύρω χώρου για τον οδηγό, με υψηλότερη αίσθηση ελέγχου και ασφάλειας. Ο δε χώρος αποσκευών είναι γενναιόδωρος, αυξημένος κατά 28 λίτρα φτάνοντας στα 328 λίτρα.

Καταλήγοντας, το νέο μοντέλο είναι τεχνολογικά προηγμένο και προσφέρει όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας.