Αποχώρηση Μητσοτάκη στην ομιλία Παππά: «Δεν αναγνωρίζω καταδικασμένο ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

«Όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει αρχηγό και βηματισμό, θα είμαι εδώ»
|
Open Image Modal
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, o οποίος σε αυτό το στιγμιότυπο διακρίνεται καθώς αποχωρεί από την αίθουσα, την ώρα που επρόκειτο να λάβει το λόγο ο Νίκος Παππάς. Η συζήτηση είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη των πληγέντων, την αποκατάσταση των υποδομών και την περαιτέρω ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Αποχώρησε από την αίθουσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν πάρει τον λόγο ο Νίκος Παππάς ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τις φυσικές καταστροφές.

Ειδικότερα, στο τέλος της πρωτολογίας του και πριν πάρει το λόγο ο Νίκος Παππάς ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αποχώρησε από την αίθουσα και επέστρεψε πριν από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

 

 

Το γιατί προέβη σε αυτή την κίνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αποκάλυψε στην έναρξη της δευτερολογίας του: «Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος. Ούτε θα μιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι ο Νίκος Παππάς είναι μεταβατικός πρόεδρος και δεν ξέρει ποιον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί.

«Όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει αρχηγό και βηματισμό, θα είμαι εδώ», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε ότι θα αποχωρήσει και μετά τη δευτερολογία του και πριν από τη δευτερολογία του Νίκου Παππά.

 «Ο πρωθυπουργός των απευθείας αναθέσεων, των σκανδάλων και της παραβίασης κάθε έννοιας του Κράτους Δικαίου, υπερέβη σήμερα τον ίδιο του τον εαυτό, παραβιάζοντας ανερυθρίαστα την θεσμική τάξη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του, προσθέτοντας ότι «καταδικάζει την πρωτοφανή εκτροπή Μητσοτάκη στη Βουλή, να επιτεθεί με τον πιο ανοίκειο τρόπο εναντίον του προέδρου της Κ.Ο. Νίκου Παππά, προσβάλλοντας και απαξιώνοντας έτσι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «τα προοδευτικά κόμματα της Αντιπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποδοκιμάσουν την ύβρη Μητσοτάκη». Προσθέτει ότι «η στάση του δεν αφορά μόνον τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και πως «η απαξίωση των κομμάτων από τον πρωθυπουργό, σχετίζεται ευθέως με τους στοιχειώδεις κανόνες της Δημοκρατίας».