Απόβαση στη Νορμανδία με Μπρένταν Φρέιζερ, Άντριου Σκοτ, Κέρι Κόντον

«72 ώρες πριν από τη D-Day, όλα τα κομμάτια του παζλ είναι στη θέση τους εκτός από ένα βασικό στοιχείο, τον καιρό…»
Open Image Modal
Chris McLoughlin via Getty Images

Μπρένταν Φρέιζερ, Άντριου Σκοτ, Κέρι Κόντον θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία «Pressure», που θα επιχειρήσει να φωτίσει τα γεγονότα που προηγήθηκαν λίγες ώρες πριν από την απόβαση στη Νορμανδία.

Η Κόντον θα υποδυθεί τη Βρετανίδα Κέι Σάμερσμπι, η οποία από οδηγός στο Λονδίνο εν καιρώ πολέμου του Ντουάιτ Ντ. Αϊζενχάουερ -στον ρόλο ο οσκαρικός Μπρένταν Φρέιζερ- έγινε η έμπιστη βοηθός του. Οι δυό τους έζησαν μάλιστα, έναν μεγάλο, μυστικό έρωτα, για τον οποίο χρόνια μετά έγραψε η ίδια στο βιβλίο της «Past Forgetting: My Love Affair with Dwight D. Eisenhower» (1977) -αν και άνθρωποι που γνώριζαν και τους δύο εκείνη την εποχή, συνέχισαν να απορρίπτουν δημοσίως τον ισχυρισμό, όπως και οι περισσότεροι βιογράφοι του Αϊζενχάουερ.

Open Image Modal
H γεννημένη στην Ιρλανδία, Βρετανίδα Κέι Σάμερσμπι, οδηγός και προσωπική γραμματέας του στρατηγού Αϊζενχάουερ.
Bettmann via Getty Images

Ο Άντριου Σκοτ θα είναι ο επικεφαλής μετεωρολόγος Τζέιμς Σταγκ, που είχε την ευθύνη να ενημερώσει τον Αϊζενχάουερ για το αν οι καιρικές συνθήκες θα ευνοούσαν ή όχι την εισβολή.

Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Άντονι Μάρας, ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο με τον Ντέιβιντ Χέιγκ, στο θεατρικό έργο του οποίου βασίζεται η ιστορία.

«72 ώρες πριν την απόβαση στην Νορμανδία, όλα τα κομμάτια του παζλ είναι στη θέση τους εκτός από ένα βασικό στοιχείο, τον καιρό. Ο επικεφαλής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας Τζέιμς Σταγκ, καλείται να δώσει την πιο κρίσιμη πρόγνωση στην ιστορία, γεγονός που τον οδηγεί σε μια τεταμένη αντιπαράθεση με ολόκληρη τη συμμαχική ηγεσία. Οι κακές συνθήκες θα μπορούσαν να καταστρέψουν τη μεγαλύτερη θαλάσσια εισβολή όλων των εποχών, ενώ οποιαδήποτε καθυστέρηση εγκυμονεί τον κίνδυνο το σχέδιο να γίνει αντιληπτό από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων Ντουάιτ Ντ. Αϊζενχάουερ, με μοναδικό συμπαραστάτη την έμπιστη βοηθό του, υποπλοίαρχο Κέι Σάμερσμπι, και βασανισμένος από μια αποτυχημένη δοκιμή, καλείται να λάβει την τελική απόφαση. Ενώ απομένουν μονάχα λίγες ώρες, η μοίρα του πολέμου και η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων κρέμονται από μια κλωστή».

Τα γυρίσματα της φιλόδοξης παραγωγής θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο στη Βρετανία. 

Με πληροφορίες από Deadline