Apple: Τεχνικό «σφάλμα» στα iPhone αντικαθιστά τη λέξη «ρατσιστής» με το όνομα «Τραμπ»

Η εταιρεία υποσχέται να διορθώσει το πρόβλημα.
Open Image Modal
Bloomberg via Getty Images

Η Apple υποσχέθηκε να διορθώσει ένα σφάλμα στο εργαλείο αυτόματης υπαγόρευσης των iPhone, αφού ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι τους εμφάνιζε τη λέξη «Tραμπ» όταν έλεγαν τη λέξη «ρατσιστής».

Η δυσλειτουργία επισημάνθηκε για πρώτη φορά σε μια viral ανάρτηση στο TikTok, όταν το εργαλείο μετατροπής ομιλίας σε κείμενο μερικές φορές έδειχνε για λίγο τη λέξη «Tραμπ» όταν οι χρήστες έλεγαν «ρατσιστής», και αργότερα επαναλήφθηκε από άλλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

«Γνωρίζουμε για το πρόβλημα με το μοντέλο αναγνώρισης ομιλίας που τροφοδοτεί την υπαγόρευση και λανσάρουμε μια διόρθωση», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

Η εταιρεία επέρριψε την ευθύνη για το σφάλμα στο εργαλείο της που εμφανίζει λέξεις που έχουν «φωνητική επικάλυψη» πριν εντοπιστεί η «προβλεπόμενη λέξη», η οποία σε αυτή την περίπτωση περιελάμβανε λέξεις με το σύμφωνο «r».

Ωστόσο, το σφάλμα προκάλεσε την οργή ορισμένων συντηρητικών σχολιαστών στις ΗΠΑ, οι οποίοι κατηγορούν εδώ και καιρό μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για πολιτική προκατάληψη έναντι των δεξιών.

Το σφάλμα έθεσε επίσης υπό αμφισβήτηση τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της Apple, μόλις μία ημέρα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε μια επένδυση 500 δισ. δολαρίων (475 δισ. ευρώ) στις ΗΠΑ, η οποία ερμηνεύεται ευρέως ως μια κίνηση που αποσκοπεί στο να «γλυκάνει» την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: Guardian

-- --