Το μόνο που θέλει ο Τζέιμι Κόνκλιν είναι μια συνηθισμένη παιδική ηλικία. Όμως ο οξυδερκής Τζέιμι δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Γεννημένος με μια αφύσικη ικανότητα, την οποία η μητέρα του τον πιέζει να κρατήσει κρυφή, ο οκτάχρονος πιτσιρικάς μπορεί να βλέπει ό,τι δεν μπορούν να δουν οι άλλοι (εν προκειμένω, νεκρούς) και να μαθαίνει πράγματα που δεν μπορούν να μάθουν οι άλλοι.
Όταν μια διεφθαρμένη ντετέκτιβ στην αστυνομία της Νέας Υόρκης και φίλη της μητέρας του, διαπιστώνει ότι το χάρισμα του παιδιού είναι αληθινό, τον εμπλέκει προς όφελος της καριέρας της στην καταδίωξη ενός δολοφόνου. Ο Τζέιμι ανακαλύπτει ότι το τίμημα για την ξεχωριστή αυτή ικανότητά του είναι μεγαλύτερο απ’ όσο φανταζόταν.
Παρότι ο καμβάς πάνω στον οποίο ο Στίβεν Κινγκ πλέκει το νέο μυθιστόρημα του με τίτλο «Αργότερα» (μετάφραση Παλμύρα Ισμυρίδου, εκδόσεις Κλειδάριθμος) μοιάζει εκ πρώτης με το στόρι της ταινίας «Η Έκτη Αίσθηση» (1999) του Νάιτ Σιάμαλαν με πρωταγωνιστές τον Μπρους Γουίλις και τον μικρό Χάλεϊ Τζόελ Όσμεντ, ακόμη και ως προς το γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για αγόρια που μεγαλώνει μόνη μία μητέρα, σύμφωνα με τους The New York Times, δεν είναι.
Πρώτον, σε αντίθεση με το αγόρι στην «Έκτη Αίσθηση», ο Τζέιμι μπορεί να δει τον νεκρό μόνο για λίγο μετά τον θάνατό του («μια εβδομάδα περίπου») και δεύτερο και πιο σημαντικό στην ιστορία του Κινγκ, «οι νεκροί δεν μπορούν να πουν ψέματα». Αν ο Τζέιμι κάνει μια ερώτηση, οι αναχωρητές δεν έχουν άλλη επιλογή από το να απαντήσουν λέγοντας την αλήθεια.
Ωστόσο, το δώρο (ή, η κατάρα) του Τζέιμι γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, και από την ίδια τη μητέρα του, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής.
Mια τρομακτική και συγκινητική ιστορία για τη χαμένη αθωότητα, το «Αργότερα», που κατά τη Washington Post «δύσκολα θα αφήσετε από τα χέρια σας», εν μέρει αστυνομικό, εν μέρει θρίλερ με στοιχεία τρόμου, είναι μια δυνατή, επίμονη και αλησμόνητη διερεύνηση της ψυχικής δύναμης που πρέπει να διαθέτει κανείς για να αντισταθεί στο κακό, σε όλες του τις μορφές.
«Θαυμάσιο, με ψυχολογικό βάθος. Ο King θεωρείται ο κατεξοχήν μετρ του παραψυχολογικού τρόμου, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε την ιδιοφυή ματιά του στα καθημερινά πράγματα.» New York Times Book Review.
Το βιβλίο κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου..