Αθήνα: Καταδίωξη αποκάλυψε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτο ένα όχημα βλέποντας στο εσωτερικό του πολλά άτομα.
Open Image Modal
Από τους συλληφθέντες. Κατά την έρευνα εντοπίστηκε ένα διαμέρισμα, safe house, όπου έμεναν προσωρινά άλλοι έντεκα υπό διακίνηση αλλοδαποί.
ΕΛΑΣ

Η παρατηρητικότητα στελεχών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ αποκάλυψε ένα κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, καθώς ύστερα από καταδίωξη στην οδό Αχαρνών, στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκαν υπό διακίνηση αλλοδαποί αλλά και ο χώρος απόκρυψης τους. 

Open Image Modal
Το αυτοκίνητο που προσπάθησε να ακινητοποιήσει η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
ΕΛΑΣ

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτο ένα όχημα βλέποντας στο εσωτερικό του πολλά άτομα. Έκαναν σήμα στον οδηγό του να σταματήσει, αλλά εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και όταν τελικά κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν, εντόπισαν στο εσωτερικό του επτά στοιβαγμένους υπηκόους Νεπάλ. Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, τα στελέχη του οποίου εντόπισαν ένα διαμέρισμα, safe house, όπου έμεναν προσωρινά άλλοι έντεκα υπό διακίνηση αλλοδαποί. 

Open Image Modal
Υστερα από καταδίωξη στην οδό Αχαρνών, στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκαν υπό διακίνηση αλλοδαποί αλλά και ο χώρος απόκρυψης τους.
.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι επτά αλλοδαποί μπήκαν στο αυτοκίνητο από τη μεθόριο της χώρας μας με την Βουλγαρία, με σκοπό να μείνουν για λίγες ημέρες στο διαμέρισμα και στη συνέχεια να βρουν εργασία και έτσι να καλύψουν την αμοιβή των διακινητών, που ήταν από πεντακόσια έως χίλια ευρώ. 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα, άντρα και γυναίκα, μέλη του κυκλώματος των διακινητών, ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιστροφή των μεταναστών στη χώρα τους.