Άγιοι Θεόδωροι: Σε ύφεση η φωτιά στην Motor Oil-Συνεχίζεται η επιχείρηση για την πλήρη κατάσβεση

Νέα ανακοίνωση του ομίλου Motor Oil διαβεβαιώνει πως δεν από το συμβάν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την εγγύς και ευρύτερη περιοχή.
|
Open Image Modal
Πυκνοί μαύροι καπνοί από την φωτιά στην Motor Oil (17 Σεπτεμβρίου 2024)
Eurokinissi

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεόδωρους.

Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν να επιχειρούν, παράλληλα με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil μέχρι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα τρία εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Open Image Modal
Φωτιά και καπνοί στις εγκαταστάσεις της Μοtor Oil (17 Σεπτεμβρίου 2024)
Eurokinissi

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στη HuffPost Greece η πυρκαγιά έκαιγε σε αποθήκη που διύλιζε μαζούτ σε εγκατάσταση υψηλού κινδύνου στην ανατολική πτέρυγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ξεσπάσει η φωτιά προηγήθηκε έκρηξη σε σωληνώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων, όπου βρίσκονται τα διυλιστήρια της εταιρείας.

Motor Oil: Δεν υπάρχει κίνδυνος για την εγγύς περιοχή

Στο μεταξύ ο όμιλος Μοtor Oil σε ανακοίνωσή του διαβεβαιώνει πως δεν υφίσταται κίνδυνος για την εγγύς και ευρύτερη περιοχή των Αγ. Θεοδώρων από την πυρκαγιά. 

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, ”η φωτιά που εκδηλώθηκε εχθές το απόγευμα, 17 Σεπτεμβρίου, σε νότιο τμήμα των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους κατασβέστηκε.Τα διυλιστήρια συνεχίζουν την λειτουργία τους με μειωμένη δυναμικότητα. Κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς τρεις εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων τραυματίστηκαν ελαφρά. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους. Από το συμβάν προκλήθηκαν υλικοτεχνικές βλάβες, για τις οποίες η εταιρεία είναι πλήρως ασφαλισμένη – τόσο για τις υποδομές, όσο και για την λειτουργική απώλεια κερδών, συνεπεία της όποιας διακοπής εργασιών. Από το συμβάν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την εγγύς και ευρύτερη περιοχή. Ευχαριστούμε όσους συνέδραμαν στην γρήγορη κατάσβεση και τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας στα διυλιστήρια για την συμβολή τους”.

Open Image Modal
Πυκνοί μαύροι καπνοί από την φωτιά στην Motor Oil
Eurokinissi

 

Τέλος, γνωστό από την Αστυνομία, λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, που είχε διακοπεί χθες λόγω της πυρκαγιάς.