Banksy: Και την έβδομη μέρα της δημιουργίας εμφανίστηκαν τα πιράνχας

… Να κολυμπούν στην καρδιά του Λονδίνου.
Open Image Modal
Από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε ότι το έργο είναι του Banksy, ο κόσμος σπεύδει στο σημείο να το φωτογραφίσει. (Photo by Ryan Hiscott/Getty Images)
Ryan Hiscott via Getty Images

Μετά την κατσίκα, τους ελέφαντες, τους τρεις πιθήκους, τον μοναχικό λύκο, τους πελεκάνους και τη μαύρη γάτα, ήρθαν τα πιράνχας.

Ο εκπρόσωπος του Banksy δεν έλεγε ψέματα όταν διεμήνυσε μέσω του Observer ότι ένα νέο έργο πρόκειται σύντομα να εμφανιστεί σε τοποθεσία - έκπληξη.

Το έβδομο δημιούργημα του διάσημου άγνωστου street artist από τη νέα σειρά με παραστάσεις ζώων, εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής 11 Αυγούστου, σε ένα γυάλινο θάλαμο της αστυνομίας στο Ludgate Hill, κοντά στο Old Bailey και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, στο κεντρικό Λονδίνο, ο οποίος μεταμορφώθηκε σε ενυδρείο γεμάτο ψάρια που μοιάζουν με πιράνχας.

Στη 1 μ.μ. με ανάρτηση στο Instagram επιβεβαίωσε ότι το έργο -το οποίο διαφέρει σε τεχνική από τα προηγούμενα στένσιλ- είναι δικό του.

Στο σημείο έσπευσαν δύο αστυνομικοί για να το φωτογραφίσουν. Ο ένας εξ αυτών δήλωσε στο πρακτορείο PA Media ότι όταν το έργο εντοπίστηκε από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος έλαβαν εντολή να ρίξουν μια ματιά, προσθέτοντας ότι περιμένουν να ενημερωθούν για την τύχη του. Πάντως, η αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή διερευνούμε τις επιλογές για τη διαφύλαξη του έργου τέχνης».

Από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε ότι το έργο είναι του Banksy, ο κόσμος σπεύδει στο σημείο να το φωτογραφίσει. 

Υπενθυμίζεται ότι, ο μοναχικός λύκος που εμφανίστηκε την Πέμπτη, σε ένα μεγάλο δορυφορικό πιάτο πάνω σε μια στέγη στο Peckham, κλάπηκε λίγες ώρες μετά από δύο μασκοφόρους, ενώ η μαύρη γάτα που έκανε την εμφάνιση της σε μια κατεστραμμένη, άδεια διαφημιστική πινακίδα στο βορειοδυτικό Λονδίνο κατέβηκε επίσης λίγες ώρες μετά, από έναν εργολάβο, ο οποίος είπε ότι κατέβασε την πινακίδα για λόγους ασφαλείας. Ο ιδιοκτήτης της δήλωσε από την πλευρά του στην αστυνομία ότι θα δωρίσει την πινακίδα σε γκαλερί.

Με πληροφορίες από Guardian, BBC