Batman: Ο πρώτος υπερήρωας που αποκτά αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας

Ο πρώτος φανταστικός χαρακτήρας -και όχι ηθοποιός- που απέκτησε το δικό του αστέρι στο Walk of Fame του Χόλιγουντ ήταν ο Μίκι Μάους, το 1978.
Open Image Modal
Ο Batman στην τελετή αποκάλυψης στο Hollywood Walk of Fame του Χόλιγουντ, 26 Σεπτεμβρίου 2024, Λος Άντζελες. (AP Photo/Chris Pizzello)
via Associated Press

Ο Batman είναι ο πρώτος υπερήρωας που αποκτά αστέρι στη Λεφώρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

«Ο Μπάτμαν είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του κόσμου, που υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, τη δύναμη και τη γενναιότητα», δήλωσε ο Στιβ Νίσεν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια της τελετής αποκάλυψης του αστεριού.

«Για περισσότερα από 85 χρόνια, ο Μπάτμαν εμφανίζεται σε κόμικ, κινούμενα σχέδια, σειρές, ταινίες, παιχνίδια και βιντεοπαιχνίδια. Είναι κυριολεκτικά παντού και τώρα είμαστε πολύ περήφανοι που είναι ο πρώτος υπερήρωας ο οποίος προσγειώθηκε δίκαια εδώ για να λάβει το δικό του αστέρι στο Walk of Fame του Χόλιγουντ», τόνισε.

Ο Batman είναι ο 20ος φανταστικός χαρακτήρας που αποκτά αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας. Ο πρώτος φανταστικός χαρακτήρας που απέκτησε το δικό του αστέρι στο Walk of Fame του Χόλιγουντ ήταν ο Μίκι Μάους, το 1978.

Τα άλλα 18 αστέρια έχουν απονεμηθεί σε τηλεοπτικές οικογένειες, ζώα σε κινούμενα σχέδια και live action χαρακτήρες τόσο αξέχαστους που έχουν ξεπεράσει τους ηθοποιούς που τους ενσαρκώνουν.

Ο Batman δημιουργήθηκε για τη DC Comics από τον Μπομπ Κέιν και με συγγραφέα τον Μπιλ Φίνγκερ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο «Detective Comics #27» το 1939.

Open Image Modal
(Photo by JC Olivera/Variety via Getty Images)
Variety via Getty Images

Το αστέρι του Batman είναι το 2.790ο και βρίσκεται δίπλα στου ηθοποιού που τον υποδύθηκε πρώτη φορά στην τηλεόραση, την περίοδο 1966-68, του Άνταμ Γουέστ και του συνδημιουργού του, Μπομπ Κέιν.

Στην τελετή συγκεντρώθηκαν θαυμαστές του υπερήρωα, κάποιοι φορώντας στολές του Μπάτμαν και άλλοι κρατώντας κόμικς και αναμνηστικά, ελπίζοντας να λάβουν υπογραφές από τον συμπρωταγωνιστή του Γουέστ στην πρώτη τηλεοπτική σειρά, τον Μπερτ Γουόρντ, που υποδύθηκε τον Ρόμπιν.