Burger με χαλούμι & παντζάρι

Για να ψήσουμε το χαλούμι, ζεσταίνουμε το αγαπημένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσοχή γιατί καίγεται εύκολα. Χρειάζεται περίπου ένα λεπτό σε κάθε μεριά.
|
Open Image Modal
The Eaters

ΥΛΙΚΑ

Για τα burgers

• 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (να χει και λίγο λιπάκι)• αλάτι • πιπέρι

Για από πάνω

• 4 παντζάρια • 1 κούπα νερό • 1 σφηνάκι βαλσάμικο ξύδι • Αλάτι -πιπέρι • φύλλα σαλάτας • 1 πακετάκι χαλούμι κομμένο σε λωρίδες

Ψωμάκια για burger

EKΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε ελάχιστα τα burgers και τα πλάθουμε σε καμπυλωτό ζουμερό σχήμα. Για το ψήσιμο τους θα χρειαστούμε το αγαπημένο μας τηγάνι τοποθετημένο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πολύ λίγο ελαιόλαδο. Αναλόγως την προτίμησή μας, rare, medium rare, medium κλπ. προσαρμόζουμε τον χρόνο ψησίματος. Εμείς προτείνουμε τρία λεπτά ψήσιμο σε κάθε πλευρά για medium αποτέλεσμα.

Open Image Modal

Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε ακανόνιστα ώστε να γλυτώσουμε τους καπνούς από το μπλέντερ. Τα ρίχνουμε μέσα και πολτοποιούμε.

Ζεσταίνουμε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι στο φουλ. Ρίχνουμε το πολτοποιημένο παντζάρι και μία κούπα νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Προσθέτουμε το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Για να ψήσουμε το χαλούμι, ζεσταίνουμε το αγαπημένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσοχή γιατί καίγεται εύκολα. Χρειάζεται περίπου ένα λεπτό σε κάθε μεριά. Στη συνέχεια συνθέτουμε το αριστούργημά μας.

Open Image Modal
Open Image Modal