Χαϊδάρι: Έφοδος της αστυνομίας σε μη νόμιμο πανηγύρι με την αιγίδα του Δήμου

Επιστολή του ΠΑΣΚΕΔΙ περιλάμβανε ενημέρωση για την μη νόμιμη διεξαγωγή της εκδήλωσης, η οποία δεν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής, καθώς και την απαραίτητη αδειοδότηση.
Open Image Modal
Έφοδος του Α.Τ. Χαϊδαρίου σε μη νόμιμο πανηγύρι με την αιγίδα του Δήμου
ΠΑΣΚΕΔΙ

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2024, το ΠΑΣΚΕΔΙ απέστειλε επίσημη επιστολή ενημέρωσης προς τον Δήμο Χαϊδαρίου και το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, σχετικά με τη διοργάνωση μη νόμιμου πανηγυριού στην Πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου, την 29 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα Σάββατο. Η επιστολή αυτή περιλάμβανε ενημέρωση για την μη νόμιμη διεξαγωγή της εκδήλωσης, η οποία δεν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής, καθώς και την απαραίτητη αδειοδότηση.

Η έγκαιρη ενημέρωση από το ΠΑΣΚΕΔΙ προς τις αρμόδιες αρχές προκάλεσε τις απαραίτητες ενέργειες από πλευράς των αστυνομικών αρχών, οι οποίες προχώρησαν σε ελέγχους στην πανήγυρη στις 28 Σεπτεμβρίου 2024 και τα ξημερώματα της 29 Σεπτεμβρίου, καταλήγοντας στη διαπίστωση πολλαπλών παραβιάσεων, όπως η παράνομη πώληση τροφίμων και ποτών, η έλλειψη πιστοποιητικών υγείας και η ηχορύπανση λόγω ζωντανής μουσικής.

Παρά τη σαφή ενημέρωση του ΠΑΣΚΕΔΙ στις 24 Σεπτεμβρίου 2024 για τη μη νόμιμη διεξαγωγή του πανηγυριού στην Πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου, ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν προχώρησε σε καμία επίσημη ενημέρωση ή ανακοίνωση σχετικά με πιθανές παραβιάσεις. Αντιθέτως, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, το Παραδοσιακό Ηπειρώτικο Πανηγύρι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου, υπό την αιγίδα του και τη διοργάνωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου «Δωδωναίων Φως».

 

 

Η εκδήλωση περιλάμβανε άφθονο φαγητό, παραδοσιακή μουσική και χορό, και έφερε πλήθος κόσμου στην πλατεία, δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Σούκης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του τόσο προς τον κόσμο όσο και προς τον Δήμο για τη συνεργασία, ενώ η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κατερίνα Βελέντζα, τόνισε τη σημασία των παραδοσιακών ανταμωμάτων για τη διατήρηση των ριζών και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Παρά την ενημέρωση του ΠΑΣΚΕΔΙ και τα όσα αποκαλύφθηκαν από τους αστυνομικούς ελέγχους, οι δηλώσεις από πλευράς Δήμου και φορέων δεν ανέφεραν κανένα μεμπτό στοιχείο για την οργάνωση της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πολλοί δημοτικοί άρχοντες, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, επισημαίνοντας την υποστήριξή τους στην εκδήλωση και τη συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο.

Πηγή: ΠΑΣΚΕΔΙ