Χιούστον: Συντριβή ελικοπτέρου σε πύργο ραδιοφώνου - 4 νεκροί (βίντεο)

Στο ιδιωτικό ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.
Open Image Modal
Ένα ελικόπτερο έπεσε πάνω σε ένα ραδιοφωνικό πύργο το βράδυ της Κυριακής στο ανατολικό Χιούστον, 20 Οκτωβρίου 2024, πέφτοντας στο έδαφος και προφανώς προκαλώντας πυρκαγιά, δήλωσαν οι αρχές.
Houston Chronicle/Hearst Newspapers via Getty Images via Getty Images

Ένα ελικόπτερο συνετρίβη την Κυριακή στο Χιούστον, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις επιβαίνοντες και να καταστραφεί ένας ραδιοπύργος, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το ελικόπτερο κατέπεσε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ στο Second Ward του Χιούστον, ανατολικά του κέντρου της πόλης, αφού απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Ellington Field, η οποία απέχει περίπου 24 χιλιόμετρα δήλωσε ο δήμαρχος Τζον Γουίτμαϊρ σε συνέντευξη Τύπου. Δεν γνώριζε τον προορισμό του ελικοπτέρου.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι διερευνά τη συντριβή του ελικοπτέρου Robinson R44 II.

Το ιδιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, χτύπησε είτε σε καλώδιο είτε στον πύργο, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον Τζ. Nόε Ντίαζ. Απ′ όσο γνωρίζουν οι αξιωματούχοι, δεν υπήρχε κανείς στο έδαφος όταν συνέβη η συντριβή, είπε. Οι ταυτότητες των θυμάτων και οι ηλικίες τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Πυροσβέστες σε κοντινό σταθμό άκουσαν το δυστύχημα και ανταποκρίθηκαν, δήλωσε ο Γουίτμαϊρ. Οι κάτοικοι της περιοχής ήταν ασφαλείς, αλλά υπήρξε μια «τρομερή σκηνή ατυχήματος» με πολλούς νεκρούς και ο πύργος και το ελικόπτερο καταστράφηκαν, δήλωσε ο Γουίτμαϊρ. Ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής δεν είχαν επίσης ηλεκτρικό ρεύμα, πρόσθεσε ο Γουίτμαϊρ.

«Το σημείο της συντριβής περιβάλλεται από κατοικίες και σε αυτό το σημείο ήμασταν πολύ τυχεροί - ότι δεν ανατράπηκε προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση», δήλωσε ο Γουίτμαϊρ.

Μια μεγάλη έκταση γκαζόν έπιασε φωτιά, αλλά δεν προκλήθηκαν ζημιές σε κοντινές κατοικίες, παρά μόνο στον πύργο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Τόμας Μουνιόζ.

«Το ελικόπτερο που συνετρίβη στο Second Ward δεν ήταν ελικόπτερο της HPD, ήταν ιδιωτικό τουριστικό ελικόπτερο», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος του Χιούστον Μάριο Καστίγιο στο X, αν και αυτό δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί άμεσα.

Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής κάλεσαν τους κατοίκους που βρίσκονται κοντά στο σημείο της συντριβής να καλέσουν το 911 αν βρουν οτιδήποτε στην ιδιοκτησία τους που θα μπορούσε να βοηθήσει στην έρευνά τους. Εκτός από το NTSB, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας και η πυροσβεστική και η αστυνομία του Χιούστον συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν αξιωματούχοι.