Την περίοδο που βγαίνουν τα άγρια σπαράγγια φτιάχνω chips σπαραγγιών και τα απολαμβάνω σαν σνακ. Είναι τραγανά και αφήνουν μια γλυκιά επίγευση στο στόμα σα να τρως μέλι.
Τα απολαμβάνω και ως συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο με τρυφερό κατσικάκι μαγειρεμένο σε κόκκινη σαλτσούλα και αρωματισμένο με φρέσκο μάραθο από τον αγρό.
Τα πιο νόστιμα καλούδια της άνοιξης στο πιάτο μας!
Υλικά
άγρια σπαράγγια
ελαιόλαδο
αλεύρι
πετιμέζι προαιρετικά
αλάτι προαιρετικά
Εκτέλεση
Βήμα 1ο: Αφαιρούμε από τα σπαράγγια το πίσω μέρος εάν είναι σκληρό και κρατάμε το τρυφερό κομμάτι προς το “κεφάλι”. Για να καταλάβουμε που είναι το σωστό σημείο κοπής λυγίζουμε ελαφρώς το σπαράγγι και εκεί που ξεκινά το τρυφερό μέρος θα κοπεί μόνο του. Τα σκληρά, ξυλώδη κομμάτια δεν βράζουν, είναι όλο ίνες και όταν τα μασάμε δίνουν την αίσθηση κλωστής.
Βήμα 2ο: Πλένουμε τα σπαράγγια με τρεχούμενο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αλευρώνουμε.
Βήμα 3ο: Σε ένα αντικολλητικό σκεύος με φαρδύ πάτο ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να αλειφθεί ο πάτος. Ανάβουμε την εστία σε δυνατή ένταση να θερμανθεί το σκεύος και ρίχνουμε τα σπαράγγια το ένα δίπλα στο άλλο. Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυρνάμε να ροδίσουν και από την άλλη.
Γίνονται τραγανά σαν chips. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με μερικές σταγόνες πετιμέζι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο αλάτι.
Καλή σας απόλαυση!
Αναδημοσίευση από magiacook.gr