Δεύτερη στην Ευρώπη η Κατερίνα Στεφανίδη με άλμα στα 4.73μ. (Βίντεο)

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, με άλμα στα 4.73μ., έσπασε το φετινό της ρεκόρ και πανηγύρισε το πέμπτο μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2 χρυσά και 3 ασημένια).
|
Open Image Modal
via Associated Press

Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στη Ρώμη, καθώς με άλμα στα 4.73μ. στον τελικό του άλματος επί κοντώ  η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε δυναμικά στον τελικό του επί κοντώ, αφήνοντας το 4.28μ. και ξεκινώντας από το 4.43μ.Στην πρώτη της προσπάθεια, πραγματοποίησε ένα άψογο τεχνικά άλμα, ξεπερνώντας τον πήχη με άνεση.

Συνεχίζοντας, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπερέβη και τα 4.58μ., θέτοντας εκτός τελικού την πρωταθλήτρια Ευρώπης Βίλμα Μούρτο από τη Φινλανδία, η οποία απέτυχε τρεις φορές στο ίδιο ύψος.

Στο 4.68μ., η Στεφανίδη πέρασε το ύψος με την πρώτη προσπάθεια, κατακτώντας την 1η θέση. Η Μόλι Κόντερι (Βρετανία) και η Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) ισοβαθμούσαν στην 2η θέση, περνώντας το ύψος με την 2η προσπάθεια.

Στο 4.73μ., η Στεφανίδη εκπλήρωσε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, με ένα ακόμη καθαρό άλμα στην πρώτη προσπάθεια. Η Κόντερι παρέμεινε στη 2η θέση, περνώντας το ύψος με τη δεύτερη. Η Μόζερ άφησε το 4.73μ. και με δύο προσπάθειες στο 4.78μ., κατάφερε να το περάσει στην πρώτη, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο.