Η νύχτα ήταν κατάμαυρη και ήσυχη - αν εξαιρεθούν οι ήχοι των πλασμάτων που ζουν στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Περού.
Μία τεράστια ταραντούλα - σε μέγεθος πιάτου - κινήθηκε πάνω στη βλάστηση, σέρνοντας το θύμα της: Ενα μικρό οπόσουμ, το οποίο πρώτα προσπάθησε να ξεφύγει κι ύστερα εγκατέλειψε και παρέμεινε ακίνητο στα σαγόνια της αράχνης.
Η σκηνή καταγράφηκε σε βίντεο και αποδεικνύει ότι οι αράχνες του Αμαζονίου δεν είναι απλώς κάτι μικρά πλάσματα τα οποία υφαίνουν τους ιστούς τους ανάμεσα στα δένδρα για να πιάνουν μυρμήγκια και λοιπά έντομα.
Οπως τονίζουν οι ερευνητές, στην περιοχή κατά μήκος του ποταμού Μάντρε ντε Ντίος, οι αράχνες αντιστοιχούν στους λύκους μεγαλύτερων οικοσυστημάτων και τις νύχτες κυκλοφορούν και κυνηγούν ζώα τα οποία σε κάποια άλλα μέρη θα ήταν εκείνα που θα τις κυνηγούσαν.
Σύμφωνα με τον βιολόγο Νταν Ραμπόσκι, ο οποίος μίλησε στην Washington Post, οι άνθρωποι μπορεί να μην θεωρούμε τις αράχνες απειλή για τα ερπετά, τα αμφίβια και τα μικρά θηλαστικά, αλλά στον Αμαζόνιο «δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο ποιός είναι η απειλή για όλα αυτά τα πλάσματα».
«Θα στοιχημάτιζα ότι είναι οι αράχνες» πρόσθεσε ο κ. Ραμπόσκι και το βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, αποδεικνύει ότι έχει δίκιο.
Δείτε το - με δική σας ευθύνη.