Δέκα κανόνες για τον σωστό συνδυασμό κρασιών και φαγητού

Είναι καλύτερο να ξέρουμε τους κανόνες πριν αποφασίσουμε να τους παραβούμε.
Open Image Modal
Jay L. Clendenin via Getty Images
.

Κάποιες συμβουλές για τον συνδυασμό φαγητού και κρασιού παραείναι αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να φάμε ό,τι θέλουμε, ενώ πίνουμε όποιο κρασί θέλουμε.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες διαχρονικές οδηγίες, που μας βοηθούν να σχεδιάσουμε τα γεύματα και τα πάρτι μας - κι είναι καλύτερο να ξέρουμε τους κανόνες πριν αποφασίσουμε να τους παραβούμε.

Ιδού, λοιπόν, οι βασικοί κανόνες για τον συνδυασμό κρασιών και φαγητού.

Pinot Noir:  Φαγητά με γήινες γεύσεις, όπως μανιτάρια ή τρούφα.

 

Open Image Modal
Cultura RM Exclusive/Stefano Oppo via Getty Images

 

Chardonnay: Λιπαρά ψάρια, όπως ο σολωμός ή θαλασσινά σε πλούσιες σάλτσες.

 

Open Image Modal
David Voros / EyeEm via Getty Images

 

Σαμπάνια: Τέλεια με οτιδήποτε αλμυρό.

 

Open Image Modal
Dagmar Sporck / EyeEm via Getty Images
Photo Taken In Kerkrade, Netherlands

 

Cabernet Sauvignon και Bordeaux: Με πλούσια, κόκκινα κρεατικά.

 

Open Image Modal
Tim Bieber via Getty Images

 

Sauvignon Blanc: Με όλες τις ξινές σάλτσες.

 

Open Image Modal
MarkSwallow via Getty Images

 

Ξηρό Ροζέ: Με πιάτα πλούσια σε τυριά.

 

Open Image Modal
South_agency via Getty Images

 

Pinot Grigio ή Chablis: Με ελαφριά πιάτα ψαρικών.

 

Open Image Modal
Annabelle Breakey via Getty Images
A healthy entree of Halibut fish served with salad and white wine in an outdoor setting.

 

Moscato d’ Asti: Με επιδόρπια φρούτων.

 

Open Image Modal
The Picture Pantry/Craig Holmes via Getty Images
Victoria sponge cake on a cake stand.

 

Syrah ή Ξινόμαυρο: Για κρεατικά με πολλά μπαχαρικά.

 

Open Image Modal
Koji Hanabuchi via Getty Images

 

Zinfandel: Με πατέ, μους και τερίν.

 

Open Image Modal
Desgrieux via Getty Images
slices of duck foie gras