Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από την απεργία της ΠΝΟ για τις συλλογικές συμβάσεις

Η ΠΝΟ καλεί τους Ναυτεργάτες, τους νησιώτες και όλους τους φορείς να σταθούν δίπλα της στην υπεράσπιση των δίκαιων δικαιωμάτων των ναυτικών.
Open Image Modal
.
Eurokinissi

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν σήμερα και αύριο (22-23/10) τα πλοία λόγω της Πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας, με προοπτική κλιμάκωσης, που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε σήμερα 22/10 στις 00:01 τα ξημερώματα και λήγει αύριο 23/12 στις 24:00 τα μεσάνυχτα.

Τα συνδικαλιστικά σωματεία των ναυτικών έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ΠΝΟ ζητεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2025 με αυξήσεις 12% ενώ οι ακτοπλόοι αντιπρότειναν 3%.

Ο Σύνδεσμος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) με επιστολή του έχει καλέσει την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών με ρεαλιστικές προτάσεις και να ανακαλέσει την απόφαση για την κινητοποίηση.

 

 

Από την πλευρά της και η ΠΝΟ σε ανάλογη επιστολή κάλεσε το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας(ΣΕΕΝ) να αποστείλει μια ανανεωμένη πρόταση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, καθώς όπως αναφέρει ”όλοι οι δείκτες που απαρτίζουν το κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών, έχουν πάει στα ύψη.”

Η ΠΝΟ ζητεί επίσης την κατάργηση του Ν.41/50,την τροποποίηση του άρθρου για τη τετράμηνη δρομολόγηση των Ταχυπλόων Πλοίων και την επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης και την τήρηση της ναυτεργατικής νομοθεσίας ενόψει της νέας περιόδου.

Η ΠΝΟ απευθύνει κάλεσμα στους Ναυτεργάτες, στους νησιώτες και σε όλους τους φορείς να σταθούν δίπλα στην απόφαση της Ομοσπονδίας για την υπεράσπιση των δίκαιων δικαιωμάτων των ναυτικών.