Δημοσκόπηση GPO: 14,3% το ΠΑΣΟΚ μετά την επανεκλογή Ανδρουλάκη - Κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ στο 7,6%

Το 55,4% των ψυφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές.
Open Image Modal
via Associated Press

Αυξάνει το ποσοστό του το ΠΑΣΟΚ μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του STAR.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμα με ποσοστό 26,5% στην πρόθεση ψήφου, με το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα με 14,3% από 11,8% στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας, με το ΣΥΡΙΖΑ να κατρακυλά στην πέμπτη θέση με 7,6%.

Τρίτο κόμμα παραμένει το ΚΚΕ με 8,3% και ακολουθούν: η Ελληνική Λύση με 8,1%, η Φωνή Λογικής με 4,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, η ΝΙΚΗ 3%, η Νέα Αριστερά 2% και η Μέρα 25 1,5% ενώ δεύτερη δύναμη αναδεικνύονται οι αναποφάσιστοι με 15,7%.

Όχι στον αποκλεισμό Κασσελάκη 

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 60,4% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ ενώ αντίθετη άποψη έχει 33,7%.

 

Το 48,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος του ενώ στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ η αντίστοιχή εκτίμηση ανεβαίνει στο 77,3%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 55,4% διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές ενώ το 42% συμφωνεί.

Το 58,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον κ. Κασσελάκη να είναι υποψήφιος ενώ το 37,9% θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί.