Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα Ανδρουλάκη για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Η Ν.Δ. βρίσκεται στο 23%, το ΠΑΣΟΚ στο 11.8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 7%, ενώ το ΚΚΕ περνάει ξανά στην τέταρτη θέση με 8,1% απέναντι στο 6.9% της Ελληνικής Λύσης.
Open Image Modal
METRON ANALYSIS

Λίγες μέρες πριν την διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega καταγράφει τους συσχετισμούς.

O Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει προβάδισμα για την εκλογή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με 31%, σε όσους θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν. Ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με 24%, ο Χάρης Δούκας με 22%, τέταρτος ο Παύλος Γερουλάνος με 12% και ακολουθούν με 3% η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης.

 

Open Image Modal
METRON ANALYSIS

 

Στα όρια εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης διατηρεί την πρώτη θέση με 24%, ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με 23% και τρίτος ο Χάρης Δούκας με 22%.

Όσοι δηλώνουν πρόθεση ψήφου ή αναποφάσιστοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, δείχνουν την προτίμησή τους σε ποσοστό 42% στον Νίκο Ανδρουλάκη, με τον Χάρη Δούκα να ακολουθεί με 23% και την Άννα Διαμαντοπούλου με 16%.

Ποιος νίκησε στο ντιμπέιτ

Οσον αφορά στην παρουσία των υποψηφίων στο πρόσφατο ντιμπέιτ, σε όσους το παρακολούθησαν, προηγείται η Α. Διαμαντοπούλου με 24% και ακολουθούν: Ανδρουλάκης: 23%, Γερουλάνος: 17%, Δούκας: 16%, Κατρίνης 7% και Γιαννακοπούλου 4%.

Open Image Modal
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
METRON ANALYSIS

Στα σενάρια, για τον β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να κερδίζει τους συνυποψηφίους του για την ηγεσία.

 

Open Image Modal
METRON ANALYSIS

Ξεκάθαρο προβάδισμα Ανδρουλάκη στην παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά έναντι όλων των συνυποψηφίων του ανεξάρτητα από το ποιοι δίνουν την απάντηση για το εάν θα πάνε τελικά να ψηφίσουν στις εσωκομματικές κάλπες της 6ης και 13ης Οκτωβρίου.

Open Image Modal
METRON ANALYSIS

Πτώση του ΣΥΡΙΖΑ 

Ως προς την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 23%, ελαφρά πάνω από το 22% της προηγούμενης μέτρησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο 7%, το ΠΑΣΟΚ στο 11.8%, ενώ το ΚΚΕ περνάει ξανά στην τέταρτη θέση με 8,1% απέναντι στο 6.9% της Ελληνικής Λύσης. Η Νίκη υποχωρεί στο 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας ελαφρά στο 3,7% και η Φωνή της Λογικής στο 3%. Για πρώτη φορά καταγράφει άνοδο το ΜέΡΑ25 στο 2,8%. Αυξάνονται, πάντως, και οι αναποφάσιστοι στο 10.7% και συνολικά η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 13,4%. Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων δείχνουν τη ΝΔ να χάνει πρωτίστως προς τη Φωνή της Λογικής και το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25 και το ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση.

 

Open Image Modal
ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
METRON ANALYSIS

 

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Κασσελάκη, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κατά πλειοψηφία εξακολουθούν να πιστεύουν (53%) πως η απόφαση της Κ.Ε. να τον αποπέμψει ήταν λάθος.

Στην ερώτηση για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο γενικό πληθυσμό το 65% δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκλέξει άλλον πρόεδρο, ενώ στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 43% θέλει να επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

Open Image Modal
METRON ANALYSIS