Δύο απλούστατα σπιτικά tips για να μην μαυρίζουν τα φρούτα μας στο τάπερ

Mε δύο συστατικά-κλειδιά που έχουμε ήδη στην κουζίνα μας.
Open Image Modal
Milan Markovic via Getty Images

Το να τρώμε τα φρούτα μας σε δημόσιο χώρο ολόκληρα, δίχως δηλαδή να τα κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια, μερικές φορές, μας κάνει να δείχνουμε κάπως αγενείς. Είτε βρισκόμαστε στο γραφέιο, είτε στο πάρκο, είτε στην εκδρομή με τους φίλους είναι πιο απολαυστικό να τρώμε τα φρούτα μας σε μια φρεσκοκομμένη φρουτοσαλάτα.

Συν τοις άλλοις, το να τρώμε τα φρούτα μας με ένα πιρούνι μας εξασφαλίζει ότι δεν θα πεταχτούν διάφορα κομμάτια ή υγρά που απειλούν να λερώσουν το λευκό μας πουκάμισο ή το αγαπημένο μας ανοιχτόχρωμο παντελόνι, μισή ώρα πριν από μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν κόβουμε τα μήλα, τα αχλάδια ή τις μπανάνες μας και τα βάζουμε στο ταπεράκι, καθώς περνά η ώρα αρχίζουν και μαυρίζουν, ενώ παράλληλα μαλακώνει και η υφή τους. Έτσι, όταν έρθει πια η στιγμή να απολαύσουμε τη φρουτοσαλάτα μας, δεν μας φαίνεται πλέον τόσο ελκυστική.

Τι μπορούμε να κάνουμε

Mερικές σταγόνες λεμονιού υπόσχονται να κρατήσουν τις φέτες μήλου μας φρέσκιες και λαχταριστές στην όψη, καθώς και όλα τα φρούτα που περιλαμβάνει η φρουτοσαλάτα μας. Σαν να τα κόψαμε εκείνη τη στιγμή.

 Ακόμη ένα κόλπο που δεν έχει παρά ελάχιστη επίδραση στη γεύση των φρούτων μας είναι το εξής: Αναμειγνύουμε μια κουταλιά του γλυκού μέλι σε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη φρουτοσαλάτα μας.

Γιατί τόσο το λεμόνι όσο και το μέλι αποτρέπουν τα κομμένα φρούτα από το να μαυρίσουν

Το κιτρικό οξύ και η βιταμίνη C του λεμονιού, όπως και ορισμένα πεπτίδια που ενυπάρχουν μέσα στο μέλι, επιβραδύνουν την οξείδωση, τη φυσική διαδικασία που επιφέρει το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα στην επιφάνεια των φρούτων. Και όλα αυτά χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση του σνακ μας. Δεν είναι υπέροχο;