Μύκονος: Έστησαν ιστοσελίδα για ερωτικά ραντεβού - Δύο συλλήψεις

Κάθε ”αγγελία”, μάλιστα συνοδεύεται από πλήρη τιμοκατάλογο για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.
|
Open Image Modal
BriBar via Getty Images

Την αυξημένη τουριστική κίνηση στο νησί της Μυκόνου φαίνεται πως θέλησαν να εκμεταλλευτούν τρεις Έλληνες, οι οποίοι δημιούργησαν ιστοσελίδα για την προώθηση ερωτικών ραντεβού επ’αμοιβή, μέσα από την οποία οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία από τις έξι κοπέλες με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική και να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους είτε σε χώρο επιλογής τους είτε σε ξενοδοχείο, όπου είχαν εγκατασταθεί εκείνες.

Κάθε ”αγγελία”, μάλιστα συνοδεύεται από πλήρη τιμοκατάλογο για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.
 
Open Image Modal
.
.
 

Κλιμάκιο τής Αντιμετώπισης οργανωμένου Εγκλήματος από την Αττική εκμεταλλεύτηκε τις πληροφορίες και μαζί με συναδέλφους τους από τη Μύκονο έκαναν έρευνα και διαπίστωσαν με ποιον τρόπο λειτουργούσε το κύκλωμα.

Αστυνομικοί μπήκαν στην ιστοσελίδα, κάλεσαν στον αριθμό που βρήκαν εκεί και έκλεισαν ραντεβού για δύο κοπέλες, μία σε ξενοδοχείο στον Ορνό και μία σε εκείνο όπου μένει κοντά στο αεροδρόμιο, προς 350 ευρώ για την κάθε μία. 

 

Open Image Modal
.
.

 

Στην πρώτη περίπτωση συνέλαβαν δύο μέλη του κυκλώματος, 31 και 32 ετών, ενώ εντόπισαν δύο υπό εκμετάλλευση γυναίκες από τη Βραζιλία, ενώ στη δεύτερη περίπτωση βρήκαν μία 36χρονη από τη Βραζιλία.

Και οι τρεις γυναίκες εξετάστηκαν από ψυχολόγο και τους παρασχέθηκε αρωγή, ενώ σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία. Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί βρήκαν περισσότερα από τρεις χιλιάδες ευρώ και τα κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τα ραντεβού.

Οι αρχές ταυτοποίησαν και έναν συνεργό τους, ο οποίος όμως λίγες ημέρες πριν από την επιχείρηση είχε αναχωρήσει για τη Γερμανία, όπου διαμένει μόνιμα.

 

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Το χρηματικό ποσό των 3.015 ευρώ και 70 λιρών Βρετανίας, ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και ροζ κοκαΐνης, 4 κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ΙΧ αυτοκίνητο.

Στις τρεις γυναίκες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία, με τη συνδρομή της εξειδικευμένης MKO σε ζητήματα εμπορίας ανθρώπων “OUR GREECE”.

Τέλος, οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για, κατά περίπτωση, εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ