Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί όλων των κατηγορούμενων για την απάτη στον ΕΟΠΥΥ

Διερευνάται αν οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει και το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος - 10 από τους 16 κατηγορούμενους απολογούνται σήμερα.
Open Image Modal
Eurokinissi

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τις εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, που προκάλεσαν ζημία στον Οργανισμό άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το dikastiko.gr, η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, υπό την εποπτεία του επικεφαλής της -πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου- Χαράλαμπου Βουρλιώτη, έδωσε εντολή να δεσμευθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία, κινητά και ακίνητα, των 16 κατηγορούμενων για την πολύκροτη υπόθεση.

Διερευνάται αν οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει και το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εκτός από τα υπόλοιπα οκτώ βαρύτατα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για: διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου άνω 120.000 ευρώ, ψευδής βεβαίωση κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000 ευρώ, πλαστογραφία κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών τελεσθείσα από ιατρό, παράβαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων με σκοπό προσπορισμό οφέλους άνω των 120.000, ξέπλυμα μαύρου χρήματος άνω των 120.000 στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, κυκλοφορία επιβλαβών φαρμάκων και βία κατά υπαλλήλου.

Συνεχίζονται σήμερα οι απολογίες

Δέκα, από τους συνολικά 16, κατηγορούμενους απολογούνται σήμερα. Ανάμεσά τους ο 51χρονος παθολόγος που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, χθες (18/9) προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο αποκαλούμενος «Μισέλ ο Μαροκινός». Ο συλληφθείς, φέρεται να διακινούσε τα παρανόμως συνταγογραφούμενα φάρμακα, ενώ προέκυψε ότι παραλάμβανε φάρμακα τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό που εμφανίζεται ως «αρχηγός» του κυκλώματος είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα.

Επίσης τρεις κατηγορούμενες αφέθηκαν ελεύθερες μετά τις απολογίες τους. Οι δύο με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της εγγυοδοσίας 10 χιλιάδων ευρών.

Στην κατηγορούμενη γιατρό, που επίσης αφέθηκε ελεύθερη, δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι καθώς, σύμφωνα με τον συνήγορό της, προσκόμισε στην ανακρίτρια στοιχεία ότι ήταν νόμιμες οι συνταγογραφήσεις στις οποίες είχε προβεί.