Diddy: Κατηγορείται για «εκδικητικό» βιασμό μετά από ισχυρισμό εμπλοκής στη δολοφονία του Tupac

Ο Ντουέιν «Keffe D» Ντέιβις που κατηγορείται για τον φόνο είχε ισχυριστεί στο παρελθόν ότι ο Κομπς του προσέφερε 1 εκατ. δολάρια για να σκοτώσει τον Σακούρ.
|
Open Image Modal
via Associated Press

O Σον “Diddy” Κομπς κατηγορείται ότι βίασε μια γυναίκα «για να την εκδικηθεί» επειδή ισχυρίστηκε ότι εμπλέκεται στη δολοφονία του Tupac Shakur.

Σε μήνυση που κατατέθηκε στην Καλιφόρνια, η Ashley Parham ισχυρίζεται επίσης ότι ο μουσικός απείλησε να της κόψει το πρόσωπο με μαχαίρι σε αντίποινα για τα σχόλιά της.

Ο Diddy δεν έχει ακόμη απαντήσει στη νέα αυτή κατηγορία εις βάρος του, αλλά έχει αρνηθεί σταθερά όλους τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής επίθεσης.

Έχει επίσης στο παρελθόν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο αυτοκίνητο όπου σκοτώθηκε ο ράπερ Tupac Shakur στο Λας Βέγκας το 1996.

Η δολοφονία δεν εξιχνιάστηκε ποτέ, αν και το πρώην μέλος της συμμορίας Ντουέιν «Keffe D» Ντέιβις κατηγορήθηκε για φόνο πέρυσι. Ο κ. Ντέιβις, η δίκη του οποίου θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2025, είχε ισχυριστεί στο παρελθόν ότι ο Κομπς του προσέφερε 1 εκατ. δολάρια για να σκοτώσει τον Σακούρ.

 

 

Το χρονικό της νέας υπόθεσης 

Στα νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν στην Καλιφόρνια την Τρίτη, η κ. Parham λέει ότι βρέθηκε στα ραντάρ του Κομπς αφού συνάντησε έναν από τους φίλους του σε ένα μπαρ το 2018.

Ο φίλος «προσπαθούσε να εντυπωσιάσει» τον κόσμο κάνοντας μια βιντεοκλήση στον Diddy, αλλά η Parham αρνήθηκε να συμμετάσχει επειδή πίστευε ότι ο ράπερ «είχε σχέση με τη δολοφονία του ράπερ Tupac Shakur».

Στη μήνυση, ισχυρίζεται ότι ο Κομπς άκουσε το σχόλιό της και της είπε ότι θα το «πληρώσει».

Περίπου ένα μήνα αργότερα, ο ίδιος φίλος την κάλεσε στο σπίτι του ζητώντας βοήθεια με τα φάρμακα για τον καρκίνο του και ο Κομπς εμφανίστηκε απροσδόκητα εκεί, όπως ισχυρίζεται.

Η Parham ισχυρίζεται ότι ο ράπερ τότε την πλησίασε «με ένα μαχαίρι και το κράτησε στη δεξιά πλευρά του προσώπου [της] και απείλησε να της δώσει ένα “χαμόγελο της Γλασκώβης” (σ.σ  αποτελεί μια ιδιαίτερα διαδεδομένη μορφή βασανισμού σε αντιμαχόμενες συμμορίες του βρετανικού υποκόσμου) σε αντίποινα για τις προηγούμενες δηλώσεις της».

Ο Κομπς στη συνέχεια της έσκισε τα ρούχα και τη βίασε «βίαια» με ένα τηλεκοντρόλ, αναφέρουν τα έγγραφα.

Η Parham ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια βιάστηκε από πολλά άτομα, «μέχρι που τελικά δεν είχε κανέναν έλεγχο στο σώμα της ούτε μπορούσε να κουνήσει το σώμα της».

Η Parham λέει ότι τελικά προσπάθησε να δραπετεύσει, αλλά ήρθε αντιμέτωπη με τον Κομπς, ο οποίος της πρόσφερε χρήματα για να πει ότι ο βιασμός ήταν συναινετικός, όπως ισχυρίζεται.

Έτρεξε στους γείτονες για βοήθεια, λέει η μήνυση, καθώς έπεσαν πυροβολισμοί προς το μέρος της. Εκείνοι είχαν ήδη καλέσει την αστυνομία, έχοντας ακούσει τη φασαρία δίπλα.

Η Parham λέει ότι είπε στο γραφείο του σερίφη της Contra Costa ότι είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού από τον Κομπς και τους συνεργάτες του, αλλά δεν ελήφθη καμία περαιτέρω δράση από την αστυνομία.

Πήγε στο νοσοκομείο τρεις εβδομάδες αργότερα και το προσωπικό κάλεσε την τοπική αστυνομία. Ωστόσο, η Parham ισχυρίζεται ότι καμία από τις αναφορές της στην αστυνομία δεν οδήγησε σε ποινική έρευνα.

Μηνύει τον Κομπς και άλλα έξι άτομα για σεξουαλική επίθεση και ξυλοδαρμό, κακοποίηση, ψευδή φυλάκιση και απαγωγή και ζητά δίκη με ενόρκους.

Η καταγγελία της Parham είναι η τελευταία από τις περισσότερες από δώδεκα για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και σωματική κακοποίηση που έχουν υποβληθεί κατά του ράπερ τον τελευταίο χρόνο.

Ο Κομπς βρίσκεται προφυλακισμένος επί του παρόντος σε κέντρο κράτησης στη Νέα Υόρκη, καθώς αναμένει τη δίκη του με ομοσπονδιακές ποινικές κατηγορίες για εκβιασμό και trafficking.

Πηγή: BBC