Όταν η Β. Κορέα μαστιζόταν από τον λιμό, ο ηγέτης της αγχωνόταν για το πως θα τονώσει τη λίμπιντό του και θα διασφαλίσει τη μακροζωία του

Όταν η Β. Κορέα μαστιζόταν από τον λιμό, ο ηγέτης της αγχωνόταν για το πως θα τονώσει τη λίμπιντό του και θα διασφαλίσει τη μακροζωία του
Open Image Modal
Ulan-ude, russia, august 24, 2011, kim jong-il (kim jong il), the leader of the democratic people's republic of korea (north korea), the chairman of the national defense commission, general secretary of the workers' party of korea, waves from his car after a meeting with russia's president dmitry medvedev at sosnovy bor (pine tree forest) military post in ulan-ude. (Photo by: Sovfoto/UIG via Getty Images)
SVF2 via Getty Images

Την περίοδο που η Βόρεια Κορέα μαστιζόταν από τον λιμό τη δεκαετία του 1990, οι επιστήμονες στην χώρα εργάζονταν πυρετωδώς σε ένα ειδικό ινστιτούτο προκειμένου να ανακαλύψουν τρόπους για να διασφαλίζουν τη μακροβιότητα του Κιμ Γιονγκ Ιλ (πατέρα του νυν ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν) αλλά και να δώσουν ώθηση στη λίμπιντό του, υποστήριξε σήμερα ένας άνδρας που κατάφερε να αποδράσει.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 επιστήμονες εστάλησαν στη Δανία για να ανακαλύψουν τρόπους που θα βελτίωναν την υφή του βοδινού κρέατος της Βόρειας Κορέας, το οποίο ο Κιμ θεωρούσε ότι ήταν πολύ σκληρό και ήθελε πιο τρυφερό, δήλωσε ο βιολόγος Κιμ Χιεονγκσού, που εργάστηκε στο εν λόγω επιστημονικό κέντρο για 6 χρόνια.

Ο ίδιος είπε κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Λονδίνο ότι περίπου 130 επιστήμονες είχαν επιλεγεί από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας κι εργάζονταν στο κέντρο, το προσωπικό του οποίου είχε επιφορτιστεί με το να προάγει την υγεία και μακροζωία του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ και του γιου του που ανέλαβε καθήκοντα το 1994 και απεβίωσε το 2011.

Ζητήθηκε από τους επιστήμονες να κατασκευάσουν αφροδισιακά σκευάσματα χρησιμοποιώντας συστατικά όπως τα γεννητικά όργανα αρσενικών λιονταριών και φωκιών, καθώς επίσης παραδοσιακών φαρμακευτικών βοτάνων, υποστήριξε ο Κιμ.

Τους ζητήθηκε επίσης να αντιγράψουν την αγαπημένη μάρκα τσιγάρων του ηγέτη του – τα τσιγάρα Rothmans – χρησιμοποιώντας καπνό που εισαγόταν από την Αφρική.

Οι επιστήμονες είχαν υποχρεωθεί να δώσουν όρκο σιωπής και δεν είχαν το δικαίωμα να εκμυστηρευτούν τα καθήκοντά τους ούτε στις οικογένειές τους. Το ινστιτούτο φυλασσόταν από ένοπλους φρουρούς και φράκτες με ηλεκτρικό ρεύμα, πρόσθεσε ο επιστήμονας.

Ο Κιμ επισήμανε στην ομιλία του ότι το έργο του κέντρου συνεχιζόταν αδιάκοπα παρότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ήταν αντιμέτωποι με την πείνα στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Ο ίδιος δεν είχε συνειδητοποιήσει τις διαστάσεις του λιμού ωσότου επέστρεψε στην πατρίδα του το 1998 και αντίκρισε σορούς να κείτονται στους δρόμους.

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπολογίζεται ότι πέθαναν από την πείνα, την οποία προκάλεσε ένας συνδυασμός γεγονότων όπως οι δυσλειτουργίες σε τομείς της οικονομίας, η απώλεια της στήριξης των Σοβιετικών, αλλά και φυσικές καταστροφές.

Εκτελέσεις

Ο Κιμ δήλωσε ότι εκείνη την εποχή όλοι γνώριζαν ότι στον ηγέτη άρεσε να πίνει, να καπνίζει και να διατηρεί σχέσεις με νεαρές συντρόφισσες.

«Ορισμένα από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε προσωπικά ο Κιμ Γιονγκ Ιλ σχετίζονταν με την καρδιακή λειτουργία, το διαβήτη, τη φυματίωση και επίσης τη λίμπιντό του, επομένως επικεντρώναμε την έρευνά μας σε αυτά τα ζητήματα».

Τα προϊόντα που κατασκεύαζαν οι επιστήμονες δοκιμάζονταν σε ανθρώπους και ζώα, είπε.

Ο ίδιος αποφάσισε να αποδράσει αφού υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας μιας φρικιαστικής εκτέλεσης το 2008.

«Όλοι έχουν παρακολουθήσει μια δημόσια εκτέλεση στη Βόρεια Κορέα» τόνισε.

«Την ημέρα της εκτέλεσης όλοι οι εργασιακοί χώροι πρέπει να κλείσουν κι όλα τα σχολεία, από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άνω, πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν (να παραστούν)».

Ο Κιμ είπε ότι συνελήφθη και βασανίστηκε από τους αξιωματούχους των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας, κατάφερε ωστόσο να το σκάσει.

«Το ότι ανακρίθηκα από τις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας και βγήκα ζωντανός είναι ένα θαύμα» υπογράμμισε ο Κιμ, που σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος και ζει στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, τη Σεούλ.

Και η μητέρα του επιχείρησε να αποδράσει. Βασανίστηκε από το καθεστώς και πέθανε 6 μήνες μετά.

Ο επιστήμονας περιέγραψε τη Βόρεια Κορέα ως μια χώρα όπου εκτυλίσσεται μια κατάσταση μαζικής ομηρείας.

«Η Βόρεια Κορέα κρατά αιχμαλώτους 20 εκατομμύρια ανθρώπους. Τους κρατούν ομήρους όχι με την ισχύ ενός όπλου αλλά με την ίδια την κατάσταση» σημείωσε στο συνέδριο που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)