Δίκη Πισπιρίγκου: «Από ασφυξία και όχι ηπατική ανεπάρκεια ο θάνατος της Μαλένας»

«Δεν έχω συναντήσει ξανά ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα, το παιδί ήταν καλά», ανέφερε στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστής Ν. Καρακούκης.
Open Image Modal
Δίκη Πισπιρίγκου: Ασφυξία και όχι ηπατική ανεπάρκεια η Μαλένα λέει ο ιατροδικαστής Ν. Καρακούκης
EUROKINISSI

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, στην κατάθεσή του για την δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τους θανάτους των δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο ιατροδικαστής απέδωσε μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλόγρηα τον θάνατο της Μαλένας σε ασφυξία, ενώ όπως ανέφερε είχε επικοινωνία με την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα, αλλά διαφωνούσαν από την αρχή.

-Μάρτυρας: Η ηπατική ανεπάρκεια της κ. Τσακωνα μας προβλημάτισε.

-Πρόεδρος: Τι σας προβλημάτισε στην ηπατική ανεπάρκεια που έγραψε η κ. Τσάκωνα;

-Μάρτυρας: Για την ηπατική ανεπάρκεια πρέπει να έχει μεσολαβήσει ηπατικό κώμα, αιμορραγίες. Έβαλε ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να φαίνονται αλλοιώσεις που είναι προαπαιτούμενο στην ηπατική ανεπάρκεια. Ηπατική ανεπάρκεια είναι η γενικευμένη πλήρης διαταραχή της αρχιτεκτονικής του ήπατος.

-Πρόεδρος: Η κ. Τσάκωνα γράφει για ωχρό και έυθρυπτο ήπαρ…

-Μάρτυρας: Καμία σχέση. Μια διαταραχή στην αρχιτεκτονική του ήπατος είναι για παράδειγμα η κύρωση του ήπατος. Ο άνθρωπος μετά παθαίνει ηπατικό κώμα και πεθαίνει. Ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ έχουμε σε μια ηπατίτιδα ελαφράς μορφής. Δεν έχω συναντήσει ξανά ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα, το παιδί ήταν καλά.

Στο αίτιο της ασφυξίας με τεχνικά μέσα απέδωσε τον θάνατο της Μαλένας και ο παθολογοανατόμος Χ. Ευτυχιάδης. Στην κατάθεσή του στάθηκε στα ευρήματα των ιατροδικαστών πως «δεν βρέθηκε παθολογία που να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο».

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες που του δόθηκαν από τους ιατροδικαστές πριν προχωρήσει στην ιστολογική εξέταση, ο κ. Ευτυχιάδης ανέφερε: «Οι ιατροδικαστές είπαν ότι δεν βρέθηκε παθολογία που να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο. Η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να σταθεί γενικά. Προϋποθέτει κάποια χρονιότητα. Ακόμα και η κεραυνοβόλος θέλει κάποιο χρόνο και κάποια συμπτώματα».