Δίκη Πισπιρίγκου: Η ιατροδικαστής υποστηρίζει πως δεν δείχνει ασφυξία ο θάνατος της Μαλένας

Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα συνέταξε την πρώτη έκθεση και, όπως κατέθεσε, και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η τριάμισι κόρη της κατηγορούμενης πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια.
Open Image Modal
H κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου (29 Μαρτίου 2024)
Eurokinissi

Στη δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της κόρης της, Μαλένας Δασκαλάκη, κατέθεσε σήμερα (9/10) ως μάρτυρας η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, που είχε κάνει την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση θανάτου του παιδιού και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια.

«Οι πραγματικές υποστάσεις είναι λιμνάζον αίμα. Είναι ροδόχροες υποστάσεις που βλέπουμε σε μια σορό ανάλογα με τη στάση που έχει σταθεί η σορός. Αυτές φαίνονται περίπου στις δύο ώρες περίπου», είπε η μάρτυρας, με την πρόεδρο να επισημαίνει ότι ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης έχει καταθέσει ότι σε παιδί θα μπορούσαν να εμφανιστούν και σε μισή ώρα.Κατάθεση ιατροδικαστή Χριστίνας Τσάκωνα

Η ιατροδικαστής, η οποία εξετάστηκε εκτενώς για την έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής που συνέταξε και έκανε λόγο για ηπατική ανεπάρκεια, υποστήριξε πως στο πρόσωπο της Μαλένας Δασκαλάκη «δεν υπάρχει κάκωση», ενώ -όπως ανέφερε- δεν εντόπισε σημάδια ασφυξίας στο παιδί.

 

Η ιατροδικαστής απέκλεισε τον στιγμιαίο θάνατο και επέμεινε ότι το σημάδι στο μάγουλο της Μαλένας δεν είναι κάκωση αλλά αποτύπωμα αυτοκόλλητης ταινίας.

«Είναι ίχνος ιατροφαρμακευτικού χειρισμού στο μάγουλο, δεν είναι κάκωση και το σχήμα προσομοιάζει με αυτοκόλλητη ταινία για την τοποθέτηση ρινοπλαστικού σωλήνα στο πλαίσιο της ΚΑΡΠΑ. Άλλα εντυπώματα ίσως δεν φαίνονταν επειδή δεν έκαναν αντίδραση. Μπορεί να μην ήταν καλή η κολλητική του ουσία. Δεν γνωρίζω γιατί… Είναι ακριβώς το σχήμα τους, τετραγωνοποιημένο, δεν είναι κάτι άλλο». Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο ασφυξίας, που είναι η αιτία θανάτου που κατέγραψαν οι ιατροδικαστές Ν. Καρακούκης και Ν. Καλόγρηας, η μάρτυρας επέμεινε πως δεν υπάρχουν σημάδια και πως θα έπρεπε η καρδιά να είναι σαν «άδεια καπνοσακούλα» αλλά και να καταγράφει στο ήπαρ «νέκρωση στη ζώνη τρία».