Η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας της

Διαθέτοντας μια μακρά παράδοση τριών αιώνων, η πίτσα στη Νάπολη δεν είναι μόνο ένα δημοφιλές φαγητό, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης.
Open Image Modal
Francesco Riccardo Iacomino via Getty Images

Η ναπολιτάνικη πίτσα, μια διαχρονικά κλασική πίτσα, είναι διάσημη παγκοσμίως για τα απλά αλλά εκλεκτά συστατικά της. Με ελαφρώς καμένη κρούστα, νόστιμες ντομάτες, κρεμώδη μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό, ενσαρκώνει το ρητό-ωδή στην απλότητα «less is more».

Διαθέτοντας μια μακρά παράδοση τριών αιώνων, η πίτσα στη Νάπολη δεν είναι μόνο ένα δημοφιλές φαγητό, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης.

Δημιουργήθηκε για να επιτρέψει στους λιγότερο εύπορους να έχουν ένα γρήγορο, φθηνό γεύμα.

Η Ένωση Αληθινής Ναπολιτάνικης Πίτσας υπερασπίζεται από το 1984 σταθερά την πρωτοτυπία αυτού του πολύτιμου φαγητού και διαδίδει την κουλτούρα του σε όλο τον κόσμο.

Τον περασμένο μήνα, η Ένωση συγκέντρωσε δεκάδες μέλη της και επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο για να ανατρέξουν στις γαστρονομικές ρίζες της πίτσας και να συζητήσουν πώς θα διατηρηθεί η δημοτικότητα και η επιτυχία της στο μέλλον.

 

 

Δεν υπάρχει κανένα κρυφό συστατικό για να φτιάξεις μια πραγματικά νόστιμη ναπολιτάνικη πίτσα, αλλά για να διεκδικήσεις πραγματικά το πολυπόθητο κύρος της, πρέπει απλά να χρησιμοποιήσεις τα σωστά υλικά. Για τα πάντα.

Γι’ αυτό υπάρχει εξειδικευμένη σχολή για σεφ πίτσας, όπου μαθητές από όλο τον κόσμο μαθαίνουν πώς να φτιάχνουν μια αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα. Πέρυσι, μέχρι και 500 σπουδαστές παρακολούθησαν μαθήματα στη σχολή.

Πλέον υπάρχουν πιστοποιημένες ναπολιτάνικες πιτσαρίες σε έως και 58 χώρες παγκοσμίως, ενώ η τέχνη της παρασκευής μιας ναπολιτάνικης πίτσας περιλαμβάνεται από το 2017 στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Πηγή: Euronews