Η κόρη της δολοφονήθηκε σε ραντεβού μέσω Tinder - 6 χρόνια μετά ανέβηκε στο Εβερεστ εις μνήμη της

Η ομάδα χρειάστηκε οκτώ ημέρες αναρρίχησης για να φτάσει στον καταυλισμό - ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 5364 μέτρα - και τέσσερις ημέρες για να επιστρέψει.
Open Image Modal
.
Facebook / Gillian Millan

Η μητέρα της Βρετανίδας Grace Millane που δολοφονήθηκε στη Νέα Ζηλανδία, ανέβηκε στον καταυλισμό βάσης του Έβερεστ στη μνήμη της κόρης της.

Η 22χρονη Βρετανίδα έκανε τον γύρο του κόσμου με backpack μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας, όταν μία μέρα εξαφανίστηκε στο Όκλαντ, της Νέας Ζηλανδίας. Μία εβδομάδα αργότερα, μετά από αγωνιώδη αναζήτηση, βρέθηκε νεκρή, το άψυχο σώμα της μέσα σε μία βαλίτσα.

Η μητέρα της Gillian Millane είπε ότι ήταν «το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ» αφού πάλεψε με χιόνι το οποίο έφτανε μέχρι τα γόνατά της για να φτάσει στον καταυλισμό.

Με την πράξη της η Millane συγκέντρωσε χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση White Ribbon, η οποία στοχεύει στον τερματισμό της ανδρικής βίας κατά των γυναικών.

«Έκανε παγωνιά, ήμουν βρεγμένη παντού και το υψόμετρο ήταν πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσω. Κοιμόμασταν σε δωμάτια χωρίς θέρμανση, υπήρχαν κατολισθήσεις.», είπε.

Η ομάδα χρειάστηκε οκτώ ημέρες αναρρίχησης για να φτάσει στον καταυλισμό - ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 5364 μέτρα - και τέσσερις ημέρες για να επιστρέψει.

Η κυρία Millane άφησε στο βουνό μια πέτρα χαραγμένη με το όνομα της κόρης, δίπλα σε μια με το όνομα του αείμνηστου συζύγου της David, ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 2020, αναφέρει το BBC.

Είχε αφήσει στο παρελθόν πέτρες με τα ονόματά τους στην κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο.

 

 

Μετά τον θάνατο της Grace, η κ. Millane ξεκίνησε τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία Love Grace, η οποία συλλέγει τσάντες και τις γεμίζει με προϊόντα περιποίησης για θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εμπνευσμένη από την αγάπη της κόρης της για τις τσάντες.

Μέχρι στιγμής, η φιλανθρωπική οργάνωση έχει γεμίσει περισσότερες από 20.000 τσάντες για γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο.