ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΜΟΣ

Spathumpa: Η λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τα πάθη από τα λάθη του Κώστα Σπαθή, μέσα σε ένα Podcast

«Μάμος: Διαδικτυακή Ραδιοφωνία»: Μια συζήτηση με τον γνωστό φωτογράφο Spathumpa, για όλα τα λάθη που κατέληξαν σε πάθη και το αντίστροφο.
Open Image Modal
Huffpost GR

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση, από την αδρεναλίνη που νιώθεις για κάτι το οποίο κάνεις με όλο σου το πάθος! Για κάτι που σου εξάπτει την περιέργεια, σε συγκινεί και σε προκαλεί να το συνεχίσεις, μέχρι να το ολοκληρώσεις. Ακόμη κι αν πιστεύεις ότι αυτό το ‘κάτι’ είναι λάθος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως αυτές οι δύο λέξεις, το ‘πάθος’ και το ‘λάθος’ απέχουν μόλις ένα γράμμα.

Το πάθος θα έλεγε κανείς πως είναι η αόρατη ενέργεια που κάνει την απογοήτευση θρίαμβο, την αποτυχία επιτυχία, την κούραση χαμόγελο. Αυτό το μεράκι των ανθρώπων που κυνήγησαν αυτό που πάντα ονειρεύονταν, θέλει να παρουσιάσει και η μπύρα ΜΑΜΟΣ, μέσα από τη νέα σειρά αφηγήσεων, με τίτλο ‘ΜΑΜΟΣ: Διαδικτυακή Ραδιοφωνία’ και κεντρικούς παρουσιαστές τους Λάμπρο Φισφή και Διονύση Ατζαράκη.

Εκλεκτοί καλεσμένοι, όπως ο ηθοποιός Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, η σχεδιάστρια ρούχων των Nidodileda, Τόνια Μητρούδη και ο φωτογράφος Κώστας Σπαθής, πήραν θέση στο μικρόφωνο απέναντι από τους δύο κωμικούς, άνοιξαν μια παγωμένη μπύρα ‘ΜΑΜΟΣ’ και μίλησαν για το δικό τους πάθος, αλλά και για ό,τι πήγε λάθος, στην πορεία τους μέχρι να το κατακτήσουν. Όπως έγινε και στην περίπτωση του αρχιτέκτονα- φωτογράφου Κώστα Σπαθή, γνωστού και ως @spathumpa, στον μαγικό κόσμο του Instagram.

Ο Spathumpa μπορεί πλέον να έχει περισσότερους από 300 χιλιάδες followers στο λογαριασμό του και κάθε του φωτογραφία να προκαλεί τον θαυμασμό, ωστόσο τίποτα δεν θα είχε συμβεί, αν δεν κυνηγούσε το όραμά του με πάθος, παρά τις δυσκολίες. Έτσι όπως έκανε και το 1876, ο Λορέντζος Μάμος, ο οποίος ίδρυσε το ζυθοποιείο του στην Πάτρα, για να ακολουθήσει μια πορεία 100 χρόνων γεμάτη βραβεία και διακρίσεις.

Open Image Modal
Huffpost GR

Πάθος ή λάθος;

Πάντα είχα την απορία γιατί οι άνθρωποι φοβόμαστε τόσο πολύ το λάθος. Έχει περάσει με κάποιο τρόπο στο υποσυνείδητο του μυαλού μας πως δεν πρέπει να το κάνουμε. Πως είναι κάτι κακό και να το αποφύγουμε. Ο φόβος αυτού του πιθανού λάθους, όμως, είναι που στερεί στιγμές και μικρές απολαύσεις της ίδιας μας της ύπαρξης.

Τα λάθη υπάρχουν για να μαθαίνουμε και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα πάθη. Είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση μιας μεγαλειώδους ενέργειας. Μιας προσπάθειας που πολλοί μπορεί να σνομπάρουν ή να χλευάσουν. Αυτό το συναίσθημα που μας διακατέχει όταν κάνουμε κάτι με πάθος, μάς δίνει και τη δύναμη να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε λάθος γίνει στην πορεία.

Open Image Modal
Huffpost GR

Μέσα από τα podcasts της ‘ΜΑΜΟΣ’, o Διονύσης Ατζαράκης και ο Λάμπρος Φισφής, ‘παίζουν’ με τον καλεσμένο τους χρησιμοποιώντας αυτές τις δύο λέξεις, ακροβατώντας πάνω στην λεπτή γραμμή που τις ξεχωρίζει.

Ο ένας αναλαμβάνει το ρόλο του καλού, του ‘πάθους’, ο οποίος επικροτεί, επιβραβεύει, εξυμνεί τον καλεσμένο μέσα από τις ερωτήσεις του, ενώ την ίδια ώρα ο άλλος έχει τον ρόλο του κακού, του λάθους, αμφιβάλλοντας για την ιδέα, αποδοκιμάζοντας τον καλεσμένο και κάνοντας όλες τις δύσκολες ερωτήσεις.

Έτσι συμβαίνει, όμως, και στην ίδια τη ζωή. Τίποτα δεν σου χαρίζεται. Δεν γίνεται να υπάρχει επιτυχία, δίχως αποτυχία. Και φυσικά σε κάθε εποχή, σε κάθε τομέα και ενάντια σε κάθε δυσκολία, αν σ’ αυτό που αγαπάς δίνεις την ψυχή και το μεράκι σου, θα δημιουργήσεις κάτι ξεχωριστό. Αυτός είναι και ο στόχος της συγκεκριμένης σειράς των podcasts ‘ΜΑΜΟΣ: Διαδικτυακή Ραδιοφωνία’. Να αναδειχθούν οι προβληματισμοί, οι ανησυχίες, τα εμπόδια και να περαστεί το μήνυμα πως στη ζωή η επιτυχία είναι κάτι σχετικό, ενώ πολλές φορές είναι απολύτως συνδεδεμένη με τα λάθη και την αποτυχία.

Open Image Modal
Huffpost GR
MAMOS

Το πάθος είναι αυτό που ενώνει τις μικρές τελίτσες του ταξιδιού όλων μας προς την προσωπική ή την επαγγελματική επιτυχία. Όπως, η μπύρα ΜΑΜΟΣ που ζυμώθηκε με πάθος και παραμένει αναλλοίωτη στα βάθη των χρόνων. Πήγαινε, λοιπόν, στο ψυγείο, πιάσε μια παγωμένη μπύρα ‘ΜΑΜΟΣ’, κάτσε αναπαυτικά και πάτα το play στο νέο podcast που ήρθε για να ακουστεί με πάθος.