Η μητέρα της μπαλαρίνας Μικαέλα ΝτεΠρινς πέθανε μία ημέρα μετά τον ξαφνικό θάνατο της κόρης της

«Πέθανε κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας ρουτίνας για την προετοιμασία μιας χειρουργικής επέμβασης».
Open Image Modal
via Associated Press

Η μητέρα της αείμνηστης  μπαλαρίνας Michaela DePrince πέθανε, μόλις 24 ώρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο της κόρης της την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 29 ετών.

Η Elaine DePrince έφυγε από την ζωή λίγες ώρες μετά τον θάνατο της θετής κόρης της, σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook από την εκπρόσωπο της οικογένειας Jessica Volinski.

 

«Οι τελευταίες ημέρες ήταν ακόμη πιο δύσκολες από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται, επειδή η οικογένεια αντιμετώπιζε επίσης τον θάνατο της θετής μητέρας της Michaela, Elaine DePrince», έγραψε η Volinski.

Η Elaine «πέθανε κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας ρουτίνας για την προετοιμασία μιας χειρουργικής επέμβασης», ανέφερε η Volinski, ενώ σημείωσε επίσης ότι αν και «η Michaela πέθανε πριν από την Elaine», η μητέρα της «δεν γνώριζε για τον θάνατο της Michaela κατά τη στιγμή της επέμβασης».

«Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, οι δύο θάνατοι δεν σχετίζονται καθόλου μεταξύ τους. Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να βγάλουμε νόημα από το παράλογο είναι ότι η Elaine, η οποία είχε ήδη χάσει τρία παιδιά πριν από πολλά χρόνια, γλίτωσε με τη χάρη του Θεού από τον πόνο να βιώσει την απώλεια ενός τέταρτου παιδιού». «Αυτό που περνάει η οικογένεια αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά αφάνταστα οδυνηρό. Το να πενθείς δύο μέλη της οικογένειας που πέθαναν μέσα σε ένα 24ωρο είναι τραγικό και καταστροφικό», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η είδηση του θανάτου της DePrince επιβεβαιώθηκε με δήλωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

 

Ο Michaela DePrince έκανε ένα αξιοσημείωτο «ταξίδι» από τη βασανισμένη παιδική ηλικία ως ορφανό στην, κατεστραμμένη από τον πόλεμο, Σιέρα Λεόνε στην καταξίωση με πολλές διακρίσεις στον κόσμο του διεθνούς χορού.

Η οικογένειά της ανέφερε ο θάνατός της ήταν «αιφνίδιος», προσθέτοντας: «Η Μικαέλα άγγιξε τόσες πολλές ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας».

Η αδερφή της, Mia, ανέφερε ότι είναι «σε κατάσταση σοκ και βαθιάς θλίψης» καθ′ ότι «η όμορφη αδερφή μου δεν είναι πια εδώ».

Τιμητικές ανακοινώσεις στη μνήμη της έγιναν από φορείς της διεθνούς κοινότητας του κλασσικού χορού.

Γεννημένη ως Mabinty Bangura στη Σιέρα Λεόνε το 1995, η DePrince στάλθηκε σε ορφανοτροφείο σε ηλικία τριών ετών, αφού και οι δύο γονείς της πέθαναν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς την έβλεπαν ως «παιδί του διαβόλου» στο ορφανοτροφείο επειδή έπασχε από λεύκη, μια πάθηση κατά την οποία κομμάτια δέρματος χάνουν τη μελάγχρωση.

Αλλά υιοθετήθηκε σε ηλικία τεσσάρων ετών από ένα ζευγάρι Αμερικανών και μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ. Η θετή μητέρα της παρατήρησε γρήγορα την εμμονή της με το μπαλέτο και την έγραψε σε μαθήματα κλασσικού χορού.

Απέκτησε φήμη μετά την αποφοίτησή της από το γυμνάσιο και έγραψε ιστορία ως η νεότερη κύρια χορεύτρια στο Dance Theatre του Harlem.

Η Ντε Πρινς έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης του μουσικού άλμπουμ «Lemonade» της Beyoncé.

Εντάχθηκε στο διάσημο Μπαλέτο της Βοστώνης ως δεύτερη σολίστ το 2021 και πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική εκπομπή Dancing with the Stars όταν ήταν μόλις 17 ετών.

Αφοσιωμένη στις ανθρωπιστικές της αξίες, υποστήριξε καθ′ όλη τη διάρκεια της ζωής της, τα παιδιά που πλήττονται από συγκρούσεις και βία.