Η Σάντρα Ο στο τρομακτικό «Umma» που στα κορεατικά σημαίνει «μητέρα»

Η ταινία σε παραγωγή Σαμ Ράιμι εξερευνά τις σχέσεις μητέρας - κόρης, αλλά και των Αμερικανο-κορεατικών οικογενειών.
Open Image Modal
«Umma»
Sony Pictures Entertainment

Η Σάντρα Ο (πρωταγωνίστρια της πολυσυζητημένης σειράς «Killing Eve») υποδύεται την Αμάντα, μια προστατευτική μητέρα η οποία ζει σε μια ήσυχη αγροτική αμερικανική φάρμα με την κόρη της (στον ρόλο η Φίβελ Στιούαρτ).

Μητέρα και κόρη φαίνεται να έχουν μία στενή, αγαπημένη σχέση, μέχρι που ένας άγνωστος άνδρας παραδίδει στο σπίτι τους μια περίεργη βαλίτσα, ανακοινώνοντας στην Αμάντα τον θάνατο της μητέρας της.

Όπως αποκαλύπτεται, το περιεχόμενο της βαλίτσας είναι τα λείψανα της αποξενωμένης Κορεάτισσας μητέρας της και με την άφιξη της αρχίζει ένα ντόμινο τρομακτικών γεγονότων, μεταξύ αυτών και ο βάναυσος θάνατος ενός μικρού πουλιού.

Η Αϊρις Κ. Σιμ, που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας τρόμου  «Umma» (που είναι η κορεατική λέξη για τη «μητέρα»), δήλωσε σε συνέντευξη της στο CinemaBlend ότι η ταινία επιχειρεί να εξερευνήσει όχι μόνο τη σχέση μητέρας - κόρης, αλλά και των Αμερικανο-κορεατικών οικογενειών.

«Προφανώς υπάρχουν πολλές ταινίες για τις μητέρες και τη μητρότητα, (αλλά) προσωπικά, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να παρακολουθήσω μια ταινία η οποία να εξερευνά αυτό το θέμα με τον τρόπο που το βίωσα και το έζησα», είπε η Σιμ. «Αυτή η ιδιαιτερότητα, του να βλέπω στην οθόνη έναν χαρακτήρα που να λέει τις ίδιες λέξεις που χρησιμοποιώ όταν μιλάω στη μαμά μου, είναι το κομμάτι που ήθελα πραγματικά να κρατήσω».

Όπως δείχνει το τρέιλερ που έδωσε στη δημοσιότητα η Sony, μαζί με την αφίσα της ταινίας, η ταινία έχει αναφορές και σε άλλες πτυχές της κορεατικής κουλτούρας, όπως οι μάσκες «Tal», τις οποίες η Σιμ έβλεπε στο πατρικό της ως διακόσμηση, αλλά ποτέ δεν ρώτησε τους γονείς της για αυτές.

«Αλλά όταν άρχισα να σκέφτομαι τις κορεάτικες εικόνες που με συνδέουν πραγματικά με μια μακρόχρονη παράδοση της οποίας δεν είχα επίγνωση -και όσο περισσότερο άρχισα να ερευνώ- τόσο άρχισα να συνειδητοποιώ ότι, «ναι, αυτές οι μάσκες έχουν μία πολύ, πολύ πλούσια ιστορία», είπε η Σιμ.