Η Σανγκάη επλήγη από τον ισχυρότερο τυφώνα των τελευταίων 75 ετών

Περισσότεροι από 414.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω των ισχυρών ανέμων και της καταρρακτώδους βροχής.
Open Image Modal
ΣΑΝΓΚΑΪ, ΚΙΝΑ - 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 - Οχήματα περνούν αργά έναν πλημμυρισμένο δρόμο μετά τον τυφώνα Bebinca στη Σαγκάη της Κίνας, στις 16 Σεπτεμβρίου 2024. (Η πίστωση της φωτογραφίας πρέπει να είναι CFOTO/Future Publishing μέσω Getty Images)
CFOTO via Getty Images

Δεκάδες εκατομμύρια κάτοικοι της Σανγκάης και των ανατολικών ακτών της Κίνας παρέμεναν στα σπίτια τους τη Δευτέρα (16/9) καθώς η περιοχή πλήττεται από τον τυφώνα Μπεμπίνκα, τον πιο ισχυρό που έχει καταγραφεί στην περιοχή από το 1949.

Εξιατίας του τυφώνα, πλημμύρισαν δρόμοι με νερό και σπασμένα κλαδιά δέντρων, διεκόπη η παροχή ρεύματος σε αρκετά σπίτια και τραυματίστηκε τουλάχιστον ένα άτομο καθώς σάρωσε το οικονομικό κέντρο της Κίνας.

Open Image Modal
ΣΑΝΓΚΑΪ, ΚΙΝΑ - 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 - Ένας εργάτης καθαρίζει έναν αστικό υπόνομο για να αποτρέψει τις πλημμύρες σε μια διασταύρωση στην περιοχή Yangpu, Σαγκάη, Κίνα, 16 Σεπτεμβρίου 2024. (Η πίστωση της φωτογραφίας πρέπει να είναι CFOTO/Future Publishing μέσω Getty Images)
CFOTO via Getty Images

Περισσότεροι από 414.000 άνθρωποι εκκενώθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων και της καταρρακτώδους βροχής. Τα σχολεία έκλεισαν και οι άνθρωποι κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Open Image Modal
ΣΑΝΓΚΑΪ, ΚΙΝΑ - 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 - Ένας πλημμυρισμένος δρόμος φαίνεται μετά τον τυφώνα Bebinca στη Σαγκάη, Κίνα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 (Η πίστωση της φωτογραφίας πρέπει να διαβάζεται CFOTO/Future Publishing μέσω Getty Images)
CFOTO via Getty Images

Ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε από πτώση δέντρου στο νησί Chongming της Σαγκάης, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για περίθαλψη.

Ο τυφώνας Μπεμπίνκα έφτασε στην ξηρά γύρω στις 7:30 π.μ. στην εκτεταμένη επιχειρηματική περιοχή Πουντόνγκ με ανέμους ταχύτητας που φτάνουν τα 151 χλμ/ώρα κοντά στο κέντρο του.

Open Image Modal
ΣΑΝΓΚΑΪ, ΚΙΝΑ - 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Μια πεζή παλεύει με την ομπρέλα της σε δυνατούς ανέμους και βροχή στις 16 Σεπτεμβρίου 2024 στη Σαγκάη της Κίνας. Ο Bebinca, ο 13ος τυφώνας του τρέχοντος έτους, έφτασε στη Σαγκάη περίπου στις 7:30 π.μ. στις 16 Σεπτεμβρίου. (Φωτογραφία: Tang Yanjun/China News Service/VCG via Getty Images)
China News Service via Getty Images

Οι καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν δρόμους στην περιοχή, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Σε άλλα σημεία της Σαγκάης, ξεριζωμένα δέντρα και πεσμένα κλαδιά κάλυψαν ορισμένους δρόμους και πεζοδρόμια. Καθώς ο τυφώνας εξασθένησε, οι ανταποκριτές καθάρισαν κλαδιά και άλλα αντικείμενα που παρασύρθηκαν από την καταιγίδα.

 

 

Περισσότεροι από 60.000 διασώστες έκτακτης ανάγκης και πυροσβέστες ήταν σε ετοιμότητα για να παράσχουν βοήθεια στη Σαγκάη.

Οι αρχές δήλωσαν ότι οι άνεμοι ξερίζωσαν ή προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερα από 10.000 δέντρα και διέκοψαν την ηλεκτροδότηση σε τουλάχιστον 380 νοικοκυριά, προκαλώντας ζημιές σε τέσσερα σπίτια.

Τουλάχιστον 53 εκτάρια (132 στρέμματα) γεωργικών εκτάσεων πλημμύρισαν.

Open Image Modal
ΣΑΝΓΚΑΪ, ΚΙΝΑ - 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 - Πεσμένα δέντρα φαίνονται μετά τον τυφώνα Bebinca στη Σαγκάη της Κίνας, στις 16 Σεπτεμβρίου 2024. (Η πίστωση της φωτογραφίας πρέπει να είναι CFOTO/Future Publishing μέσω Getty Images)
CFOTO via Getty Images

Ο τυφώνας εξασθένησε καθώς κινήθηκε προς την ενδοχώρα, πλημμυρίζοντας τμήματα των επαρχιών Jiangsu, Anhui και Zhejiang.

Οι πτήσεις, τα πορθμεία και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια ανεστάλησαν στην μεγαλούπολη και σε γειτονικές επαρχίες, διαταράσσοντας τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ φθινοπώρου στην Κίνα.

Τα αεροδρόμια της Σαγκάης ακύρωσαν περισσότερες από 1.400 πτήσεις, ενώ στο Χανγκτσόου, περίπου 170 χιλιόμετρα (106 μίλια) νοτιοδυτικά της Σαγκάης, οι αρχές ακύρωσαν επίσης περισσότερες από 180 πτήσεις.

Open Image Modal
HANGZHOU, ΚΙΝΑ - 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Μαύρο σύννεφο αιωρείται πάνω από τον ποταμό Qiantang καθώς ο τυφώνας Bebinca πλησιάζει στις 16 Σεπτεμβρίου 2024 στο Hangzhou της επαρχίας Zhejiang της Κίνας. (Photo by VCG/VCG via Getty Images)
VCG via Getty Images

Η Σαγκάη, η οποία έχει 25 εκατομμύρια κατοίκους, σπάνια πλήττεται από ισχυρούς τυφώνες, οι οποίοι συνήθως προσγειώνονται νοτιότερα στην Κίνα.

Open Image Modal
ΣΑΝΓΚΑΪ, ΚΙΝΑ - 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 - Πεσμένα δέντρα και ηλεκτρικά οχήματα φαίνονται στον απόηχο του τυφώνα Bebinca στη Σαγκάη της Κίνας, στις 16 Σεπτεμβρίου 2024. (Η πίστωση της φωτογραφίας πρέπει να είναι CFOTO/Future Publishing μέσω Getty Images)
CFOTO via Getty Images

Ο τυφώνας Γιάγκι έπληξε το νότιο νησί Χαϊνάν της Κίνας νωρίτερα αυτό το μήνα και προκάλεσε καταστροφές στη Νοτιοανατολική Ασία. Στη Μιανμάρ, ο Γιάγκι προκάλεσε τουλάχιστον 74 θανάτους και δεκάδες αγνοούμενους. Τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν στο Χαϊνάν, τουλάχιστον 10 έχασαν τη ζωή τους στην Ταϊλάνδη και 20 στις Φιλιππίνες.

Το Βιετνάμ ανέφερε ότι περισσότεροι από 230 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον τυφώνα και τις επακόλουθες πλημμύρες και κατολισθήσεις, ενώ δεκάδες άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Open Image Modal
Εργάτες αφαιρούν κλαδιά δέντρων που έπεσαν κατά το πέρασμα του τυφώνα Bebinca στη Σαγκάη στις 16 Σεπτεμβρίου 2024. Η ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε τη Σαγκάη τα τελευταία 70 και πλέον χρόνια έφτασε στην ξηρά στις 16 Σεπτεμβρίου, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, με τις πτήσεις να ακυρώνονται και τους αυτοκινητόδρομους να κλείνουν, καθώς ο τυφώνας Bebinca έπληξε την πόλη με ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές. (Photo by HECTOR RETAMAL / AFP) (Photo by HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)
HECTOR RETAMAL via Getty Images
Open Image Modal
Πεζοί ταξιδεύουν στη βροχή καθώς ο τυφώνας Bebinca πλησιάζει στη Σαγκάη της Κίνας, στις 16 Σεπτεμβρίου 2024. (Photo by Costfoto/NurPhoto via Getty Images)
NurPhoto via Getty Images