Η συγκινητική επιστροφή της Σελίν Ντιόν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ερμήνευσε το τραγούδι της Εντίθ Πιαφ «Hymne a l’amour» (Ωδή στην Αγάπη) στην πρώτη live εμφάνιση της από την αποκάλυψη του προβλήματος της υγείας της και αποθεώθηκε.
|
Open Image Modal
Η Σελίν Ντιόν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, 26 Ιουλίου 2024, Παρίσι.
Handout via Getty Images

Η Σελίν Ντιόν επέστρεψε θριαμβευτικά στη σκηνή τραγουδώντας από τον Πύργο του Άιφελ το «Hymne a l’amour» της Εντίθ Πιαφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που πυροδότησε η άφιξη της πριν από λίγες ημέρες στο Παρίσι.

Ενώ η Ολυμπιακή Φλόγα πετούσε πάνω από τη γαλλική πρωτεύουσα με αερόστατο, ο φακός στράφηκε στην 56χρονη Γαλλο-Καναδή τραγουδίστρια, η οποία συνοδευόμενη μόνο από ένα πιάνο, ερμήνευσε συγκλονιστικά το τραγούδι που η Πιαφ έγραψε το 1949 για τον μεγάλο έρωτα της Μαρσέλ Σερντάν, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα πηγαίνοντας στη Νέα Υόρκη για να τη συναντήσει.

Η Σελίν Ντιόν, στην πρώτη επί σκηνής εμφάνιση της από το 2022, οπότε και αποκάλυψε ότι  διαγνώστηκε με το Stiff Person Syndrome, αποθεώθηκε από το κοινό. Όπως εύστοχα επισήμανε ο The Guardian, η εμφάνιση της ήταν το πετράδι στο στέμμα της τελετής έναρξης.

Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Ντιόν έλαβε αμοιβή 2 εκατ. δολάρια διαψεύστηκαν. «Σε αντίθεση με ορισμένα δημοσιεύματα, οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στις τελετές έναρξης και λήξης των αγώνων του Παρισιού 2024 δεν θα λάβουν αμοιβή για την εμφάνιση τους», δήλωσε εκπρόσωπος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Page Six. «Η απόφασή τους να εμφανιστούν υπό αυτές τις συνθήκες αντανακλά την επιθυμία τους να γίνουν μέρος ενός ιστορικού γεγονότος για τη Γαλλία και για τον κόσμο του αθλητισμού».

Μετά την εμφάνισή της, η διάσημη τραγουδίστρια έγραψε στο X: «Είναι τιμή μου που τραγούδησα απόψε στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, και είμαι γεμάτη χαρά που βρίσκομαι ξανά σε μια από τις πιο αγαπημένες μου πόλεις! Πάνω απ′ όλα, είμαι πολύ χαρούμενη που γιορτάζουμε αυτούς τους καταπληκτικούς αθλητές, με όλες τις ιστορίες τους για θυσίες και αποφασιστικότητα, πόνο και επιμονή…».

Είναι η δεύτερη φορά που η Σελίν Ντιόν τραγουδά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την Ατλάντα το 1996, όπου είχε ερμηνεύσει το «The Power of the Dream». Μάλιστα, αμέσως μετά την εμφάνιση της στον Πύργο του Άιφελ, ο επίσημος λογαριασμός των Ολυμπιακών Αγώνων στο Twitter δημοσίευσε πλάνα από την εμφάνιση της στην Ατλάντα.

Με πληροφορίες από Guardian, Hollywood Reporter