Νέος πρέσβης της Αγκυρας στην Αθήνα, αινιγματικό tweet της πρεσβείας

Ο Τσαγατάι Ερτζιγές ανακοινώθηκε από την Άγκυρα πως θα είναι ο νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα.
|
Open Image Modal
H πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα
facebook/T.C. Atina Büyükelçiliği / Turkish Embassy Athens / Πρεσβεία Τουρκίας Αθήνα

″Δεν έχουμε τίποτα να μάθουμε από τις χώρες των οποίων οι εθνικοί ύμνοι περιέχουν προσβλητικά και επιθετικά στοιχεία - ή από εκείνες που πρόσφατα αναγκάστηκαν να διαγράψουν τέτοια αποσπάσματα. Δεν έχει σημασία - θυμόμαστε!”, έγραψε το μεσημέρι της Παρασκευής η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Νέος πρέσβης στην Αθήνα ο Τσαγατάι Ερτσιγές

Ο Τσαγατάι Ερτζιγές ανακοινώθηκε από την Άγκυρα πως θα είναι ο νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα. O Ερτζιγές, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θεωρείται ικανότατος διπλωμάτης και είναι γνωστός και ως «γκουρού» των θαλασσίων ζωνών της τουρκικής διπλωματίας.

Συμμετείχε στην τουρκική αντιπροσωπεία κατά τον 64ο γύρο των διερευνητικών συνομιλιών που έλαβαν χώρα στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο. Επί κεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας ήταν ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ ο οποίος αναλαμβάνει τώρα τη θέση του εκπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ στη θέση του Φεριντούν Σινιρλίογλου.

 

Open Image Modal
Ο νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Τσαγατάι Ερτσιγές
TWITTER/Çağatay Erciyes

 

Ο Τσαγατάι Ερτζιγές εισήλθε στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1988 στο Γραφείο Ελλάδας. Έγινε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ναυτιλίας-Αεροπορίας, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, με έδρα το Μόντρεαλ, την 1η Σεπτεμβρίου 2012, και Πρέσβης στη Βηρυτό το 2015.Υπηρέτησε ως μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για την Κύπρο το 2004 και στις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα για τα προβλήματα του Αιγαίου.

Από τον Δεκέμβριο του 2018 είναι Γενικός Διευθυντής Κύπρου-Ελλάδας, Ναυτιλίας-Αεροπορίας και Συνόρων. Είναι εκείνος που το 2020 ανάρτησε τον γνωστό τουρκικό «χάρτη» του ΤΥΠΕΞ όπου δείχνει τα “νέα όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας” τα οποία φτάνουν μέχρι Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Κρήτη εξαφανίζοντας το Καστελόριζο. Επίσης παρέθεσε χάρτη με τις περιοχές, για τις οποίες η τουρκική εταιρεία πετρελαίων ΤΡΑΟ ζητά άδεια για έρευνα και γεωτρήσεις.