Η βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει τα 94α της γενέθλια με ένα βίντεο από την παιδική ηλικία και μια βασιλική συνταγή

Ποιοι διάσημοι της ευχήθηκαν και ποια συνταγή μοιράστηκαν οι σεφ του παλατιού;
Open Image Modal
Pool via Getty Images

Σήμερα η Βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε τα 94α γενέθλιά της στην καραντίνα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φόρα στα 68 χρόνια βασιλείας της. Η Ελισάβετ συνηθίζει να γιορτάζει τα γενέθλια της δύο φορές τον χρόνο, μία στις 21 Απριλίου του 1926 και ξανά κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιείται τον Ιούνιο.

Φέτος δεν υπήρξε κανένας εορτασμός λόγω της πανδημίας και οι ευχές από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας δόθηκαν μέσω βιντεοκλήσεων. Ο Πρίγκιπας Κάρολος, Γουίλιαμ και Κέιτ ήταν από τους πρώτους που ευχήθηκαν στην βασίλισσα Ελισάβετ χρόνια πολλά.

 Δεν ήταν λίγοι και οι διάσημοι που έσπευσαν να ευχηθούν στην μονάρχη, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ναόμι Κάμπελ, Λίντσεϊ Λόχαν και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Το παλάτι ανάρτησε επίσης και ένα ευχαριστήριο μήνυμα στο Twitter για τις ευχές, το οποίο και συνόδευσε με ένα βίντεο από την παιδική ηλικία της Ελισάβετ, καθώς και μια συνταγή από τους βασιλικούς σεφ.

Οι Royal Chefs μοιράζονται μια συνταγή για κέικ γενεθλίων 

Εάν εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο γιορτάζει μια ειδική περίσταση κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, γιατί να μην περιποιηθείτε τον εαυτό σας με κάποιες βασιλικές συνταγές; 

Υλικά

15γρ. ξύδι

300ml γάλα

60 γρ. βούτυρο λιωμένο

2 αυγά

5ml εκχύλισμα βανίλιας

250 γρ. φαρινάπ αλεύρι 

75 γρ. κακάο σκόνη

300 γρ. ζάχαρη

10 γρ. μαγειρική σόδα

100 γρ. λευκή σοκολάτα

50 γρ ηλιέλαιο

θήκες για cupcakes

Για την επικάλυψη σοκολάτας

90 γρ. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα κακάο

100 γρ. βούτυρο

125 γρ. ζάχαρη άχνη βούτυρο

*το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και η σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 C

- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και την σόδα σε ένα μπολ.

- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε άλλο μπολ, με την βανίλια, το βούτυρο, το λάδι, το γάλα και το ξύδι.

- Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών υλικών στα ξηρά, σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν εντελώς και το μείγμα μας να είναι λείο.

- Προσθέτουμε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας - που μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ξηρούς καρπούς ή ξερά φρούτα.

- Τοποθετούμε τις θήκες για τα cupcakes σε έναν δίσκο. - Με ένα κουτάλι βάζουμε ίση ποσότητα του μίγματος σε κάθε θήκη. - Ψήνουμε για 15-18 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.

-Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την επικάλυψη

- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει

- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα

- Καλύπτουμε τα κέικ μας είτε με μια μικρή σπάτουλα, είτε με την ειδική σακούλα.

και καλή σας όρεξη!

πηγή: royal