«Η γενιά μας σας καλωσορίζει»: Το K-pop συγκρότημα BTS μιλά στα Ηνωμένα Έθνη

Μίλησαν για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανισότητας, της αδικίας και την κλιματική αλλαγή.
Open Image Modal
BTS
via Associated Press

Το πλήρως εμβολιασμένο συγκρότημα της Νότιας Κορέας BTS παρευρέθηκε και μίλησε στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, βοηθώντας στην προώθηση των παγκόσμιων στόχων των Εθνών για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανισότητας, της αδικίας και της κλιματικής αλλαγής ενόψει της ετήσιας συγκέντρωσης των παγκόσμιων ηγετών του ΟΗΕ.

Η επταμελής ομάδα γύρισε ένα μουσικό βίντεο για το τραγούδι τους «Permission to Dance» στην έδρα του παγκόσμιου οργανισμού το Σαββατοκύριακο, χορεύοντας μέσα στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης και έξω στους κήπους. Το εν λόγω βίντεο μεταδόθηκε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το BTS - το οποίο δήλωσε ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένο κατά της COVID-19 εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στην εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης, που παρουσίασε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε - Ιν, από τον οποίο είναι ειδικοί απεσταλμένοι για τις μελλοντικές γενιές και τον πολιτισμό.

Μοιράστηκαν τις σκέψεις των νέων παγκοσμίως και των ίδιων, για τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και για το μέλλον, μιλώντας για την απογοήτευση που ένιωθαν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Λυπήθηκα όταν άκουσα ότι οι τελετές αποφοίτησης έπρεπε να ακυρωθούν λόγω της πανδημίας. Αυτές είναι από τις στιγμές που θέλει κανείς να τις γιορτάσει και μα τις χαρεί με άλλους. Επίσης στεναχωρεθήκαμε όταν ακυρώθηκαν οι πολύωρες προγραμματισμένες περιοδείες των συναυλιών μας», είπε ο Jeon Jung, γνωστός ως Jungkook.

Στη συνέχεια, επαίνεσαν την υπομονή της νεότερης γενιάς, λέγοντας ότι δεν είναι η «χαμένη γενιά της COVID».

«Νομίζω ότι είναι δύσκολο να πούμε ότι έχουν χαθεί μόνο και μόνο επειδή τα μονοπάτια που βαδίζουν δεν μπορούν να τα δουν τα μεγάλα μάτια», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας BTS, Kim Nam-Joon, γνωστός ως RM.

Ο Kim Seok-Jin, γνωστός ως Jin, πρόσθεσε: «Αντί για τον όρο «χαμένη γενιά», ένα πιο κατάλληλο όνομα θα ήταν η «γενιά καλωσορίσματος», διότι αντί να φοβάται την αλλαγή, αυτή η γενιά λέει «καλώς ήρθατε» σε κάθε τι νέο και συνεχίζει να προχωράει».