Η "γκάφα" κορυφαίας δημοσιογράφου του BBC που ακύρωσε πολυαναμενόμενη συνέντευξη του Τζόνσον

Εφόσον όντως έγινε όντως λάθος,πρέπει να αναγνωριστεί πως ενήργησαν άκρως επαγγελματικά σε μια περίοδο που πολλές συνεντεύξεις πολιτικών,παγκοσμίως,έχουν χαρακτηριστεί "στημένες".
Open Image Modal
BBC
BBC

Την ακύρωση της συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να ανακοινώσει το BBC μετά από ένα σοβαρό λάθος που έκανε η δημοσιογράφος που την έπαιρνε.

Η Λόρα Κούνσμπεργκ, πρώην αρχισυντάκτρια που πολιτικού ρεπορτάζ του δικτύου έστειλε κατά λάθος τις σημειώσεις που είχε προετοιμάσει για την συνέντευξη με τις ερωτήσεις της, στο email του Τζονσον.  

Όπως εξήγησε, το μήνυμα προοριζόταν για τους συνεργάτες της. 

″Είναι πολύ δυσάρεστο και δεν υπάρχει λόγος να προσποιούμαστε ότι είναι κάτι λιγότερο από εξευτελιστικό και απογοητευτικό καθώς υπάρχουν πολλές σημαντικές ερωτήσεις για να τεθούν. Αλλά δεν κοκκινίζω άλλο, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη αντιμετώπιση”, έγραψε η ίδια στο Χ. 

Σημειώνεται πως η Κούνσμπεργκ, κάθε Κυριακή παρουσιάζει την πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή του BBC Sunday with Laura Kuenssberg που αποτελεί την ναυαρχίδα του του κυριακάτικου προγράμματος του δικτύου. 

Εκπρόσωπος του BBC είπε ότι το λάθος κατέστησε άσκοπη τη συνέντευξη και το δίκτυο μαζί με τους συνεργάτες του Τζόνσον συμφώνησαν να ακυρωθεί.

Εφόσον πάντως πρόκειται πράγματι για λάθος και η ακύρωση έγινε με πρωτοβουλία του μέσου και της δημοσιογράφου, θα πρέπει να αναγνωριστεί πως έπραξαν απόλυτα επαγγελματικά και βάσει των κανόνων δεοντολογίας της δημοσιογραφίας. Και μάλιστα σε μια περίοδο που συχνά τα ΜΜΕ δέχονται, και δικαίως πολύ συχνά, κριτική για ευνοϊκή μεταχείριση πολιτικών προσώπων. 

Το BBC επίσης υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο και κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται πολιτικά πρόσωπα, τα θέτει στην βάσανο των ερωτήσεων και τους ζητά να λογοδοτήσουν για πράξεις και παραλήψεις τους. 

Η συνέντευξη επρόκειτο να προβληθεί σήμερα (Πέμπτη) το απόγευμα λίγες ημέρα πριν την 10 Οκτωβρίου οπότε θα κυκλοφορήσει και το βιβλίο υπό τον τίτλο Unleashed, τα απομνημονεύματα του Τζόνσον.