Εύκολη και γρήγορη σπιτική συνταγή για γρανίτα φράουλα

Το δροσερό και απολαυστικό επιδόρπιο του καλοκαιριού.
Open Image Modal
kajakiki via Getty Images
Σπιτική γρανίτα

Το πιο δροσερό επιδόρπιο του καλοκαιριού, εκτός από το παγωτό, είναι μια απολαυστική, μυρωδάτη γρανίτα από φρούτα. 

Μια από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις γρανίτας, μικρών και μεγάλων, είναι η φράουλα. Παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, με υλικά που  βρίσκουμε στο μανάβικο της γειτονιάς. Αν είναι εκτός εποχής, μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες φράουλες από το σούπερ μάρκετ. 

Πώς λοιπόν θα φτιάξουμε σπιτική γρανίτα φράουλα; Η διαδικασία είναι απλή:

Υλικά

  • 1 κιλό πλυμμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες, φράουλες 
  • 1/4 έως 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (ξεκινάμε με το 1/4 του φλιτζανιού και προσθέτουμε ανάλογα με το πόσο γλυκό το επιθυμούμε)
  • 1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τις φράουλες και την ζάχαρη (ή το μέλι) σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στην ζάχαρη, ή το μέλι, αν χρησιμοποιήσουμε, να αντλήσει τους χυμούς και τις γεύσεις από τις φράουλες.

Ρίχνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις ανακατεύουμε, προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό.

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή.

Ρίχνουμε το μείγμα σε καλούπια παγωτού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, μέχρι να αποκτήσει στερεά μορφή. 

Open Image Modal
tenkende via Getty Images
Γρανίτα φράουλα σε θήκες.

Σημειώνεται δε ότι ένα μεγάλο ποτήρι γρανίτα φράουλα έχει μόνο 180 θερμίδες

Επίσης, η φράουλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία ως γνωστό ενισχύει το ανοσοποιητικό. Σε 100 γραμμάρια φράουλες -κάτι λιγότερο από ένα φλιτζάνι- περιέχεται πάνω από το 60% της συνολικής ποσότητας βιταμίνης C που χρειαζόμαστε καθημερινά.