Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Μετάλλια για Σίσκο και Ντουντουνάκη

Χάλκινη στα 50μ. πεταλούδας η τρομερή Ντουντουνάκη - Αργυρός ο Απόστολος Σίσκος, στον τελικό των 200μ ύπτιο. Πέντε τα μετάλλια για την Ελλάδα.
Open Image Modal
Ο Απόστολος Σίσκος από την Ελλάδα ποζάρει κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των μεταλλίων στα 200μ. ύπτιο ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Βελιγράδι της Σερβίας, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024. (AP Photo/Darko Bandic)
via Associated Press

Σε διάστημα μερικών λεπτών τα ελληνικά χρώματα πανηγύρισαν ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο Βελιγράδι.

Ο Απόστολος Σίσκος έκανε ένα τρομερό 200άρι στο ύπτιο και εν τέλει τερμάτισε 2ος σε 1:55.42. Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ μιας και… διέλυσε το 1:56.34 που είχε ο Απόστολος Χρήστου από τις 17/5/2024.

Μάλιστα, στη μεγάλη διάρκεια της κούρσας βρισκόταν πρώτος αλλά στο φινάλε έχασε το χρυσό για τρία εκατοστά του δευτερολέπτου από τον Ουκρανό Ολεκσάντρ Ζελτιάκοφ. Τις θέσεις του βάθρου ολοκλήρωσε ο Ελβετός Ρομάν Μιτιούκοφ (1:55.75). Αυτό ήταν το τέταρτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στο Βελιγράδι. 

Χάλκινη στα 50μ. του ευρωπαϊκού η Αννα Ντουντουνάκη 

Η Άννα Ντουντουνάκη πήρε το χάλκινο μετάλλιο, τερματίζοντας σε 26.18 στο αγώνισμά της. Πρόκειται για ένα μετάλλιο που της… έλειπε, μιας και το κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα της. Μάλιστα, ήταν το πέμπτο της ελληνικής αποστολής στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Σουηδή Σάρα Γιούνεβικ με 25.68, ενώ πίσω της βρέθηκε η Βελγίδα Ρους Βανότερνταϊκ με 26.08

Πηγή: ERTSPORTS