Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Αργυρό Μετάλλιο ο συγκλονιστικός "Μανόλο" Καραλής με ατομικό ρεκόρ!

Ο Ελληνας πρωταθλητής με επίδοση 5.87 στο άλμα επί κοντώ κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη Ρώμη πίσω από τον.. μυθικό Ντουπλάντις.
|
Open Image Modal
ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 6η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Eurokinissi Sports

Μετά τον Μίλτο Τεντόγλου που πήρε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος και την Κατερίνα Στεφανίδη, ο Εμμανουήλ Καράλής κατέκτησε επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης, μένοντας πίσω μόνο από τον ασυναγώνιστο Αρμάντ Ντουπλάντις.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε τα 5.87, με τη δεύτερη προσπάθεια, και έκανε ατομικό ρεκόρ κατά ένα εκατοστό. Με αυτό το άλμα εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο.

 

Ο 24χρονος Καραλής δοκίμασε στην συνέχεια στα 5.92μ. για να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ, στα 5.97μ. και στα 6.02μ. (πρώτη φορά Έλληνας δοκίμασε αυτό το ύψος) αλλά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο πήρε το πρώτο του μετάλλιο σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικοτού στίβου, έχοντας κατακτήσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου ένα ασημένιο (Κωνσταντινούπολη 2023) και ένα χάλκινο (Γλασκώβη 2024, με 5.85 μ.που ήταν και το φετινό ατομικό ρεκόρ του πριν το σπάσει απόψε) 

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος Σάσμα με 5.82μ.

 Ο Αρμάντ Ντουπλάντις αφού κατέρριψε το ρεκόρ αγώνων ξεπερνώντας τα 6.10 μ.,επιχείρησε για το παγκόσμιο ρεκόρ στα 6.25 μ. δίχως όμως να τα καταφέρει.