Στο εδώλιο πέντε κατηγορούμενοι για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή

Στο εδώλιο πέντε κατηγορούμενοι για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή
|
Open Image Modal
Konstantinos Karamanlis, former Prime Minister, center, walks through the crowd during a pre-election rally at Zappeion hall at Zappeion hall in Athens, Greece, on Thursday, May 3, 2012. Polls suggest New Democracy will place first, though without enough support to rule outright, leaving leader Samaras with the option of teaming with Pasok, now led by former Finance Minister Evangelos Venizelos, if he is to govern. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images
Bloomberg via Getty Images

Εξελίξεις στην πολύκροτη έρευνα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή. Κατηγορούμενοι ο πρώην Aμερικανός πράκτορας William Bazil για κατασκοπεία και για αυτουργία ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης.

Σε δίκη ζητείται να παραπεμφθούν πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, που συγκλόνισαν την Ελλάδα με την αποκάλυψή τους περίπου 11 χρόνια μετά, σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση της Μαρίας - Σοφίας Βαΐτσης προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Παράλληλα, προτείνεται η απαλλαγή μίας κατηγορούμενης από τις κατηγορίες.

Στην πρότασή της, η οποία υποβλήθηκε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο σήμερα την Πέμπτη, προτείνεται να καθίσουν στο εδώλιο μεταξύ άλλων ο πρώην Αμερικανός πράκτορας William Bazil, για το αδίκημα της απόπειρας κατασκοπείας ,που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκης, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της παραβίασης μυστικών της πολιτείας κατ' εξακολούθηση, πράξη για την οποία κατηγορούνται δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το ανακριτικό πόρισμα του Δ. Φούκα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών (2004-2005) και του σχεδίου «Πυθία» που αφορούσε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, Αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου - για την οποία προτείνεται η απαλλαγή της, εμφανίζεται να ήταν εκείνη που είχε αγοράσει καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων.

Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε -κατά τον ανακριτή- ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.

Η εμπλοκή του Μιχ. Καρχιμάκη αφορά σκέλος της ογκοδέστατης δικογραφίας, κατά την έρευνα της οποία υπήρξε αναφορά από πρώην υπάλληλο της ΕΥΠ για απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο. Το έγγραφα εντοπίστηκαν μετά από σχετικές έρευνες, ενώ ο Μιχ. Καρχιμάκης αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες.

Τον τελικό λόγο έχει πλέον το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο και θα αποφασίσει αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Για «κατασκευασμένη από υπόδικους υπόθεση» η οποία «επανέρχεται με πρόταση Εισαγγελέα» κάνει λόγο ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο πρώην βουλευτής, υποστηρίζει ότι ποινικοποιείται η κοινοβουλευτική λειτουργία καθώς και ότι «κάποιοι κύκλοι εδώ και καιρό προαναγγέλλουν αποφάσεις των αρμοδίων δικαστικών οργάνων».

Όπως εξηγεί, «για μια ακόμη φορά επανέρχεται μια στημένη υπόθεση ,που κατασκευάστηκε από σκοτεινούς ανθρώπους που βαρύνονται με κακουργηματικές ενέργειες και πράξεις, γεγονός που δεν ελήφθη από κανένα σχεδόν αρμόδιο υπόψη».

Αναφέρει ότι η πρόταση της κας Εισαγγελέως δεν έχει καμία νόμιμη βάση, καθώς «καταλήγει στο συμπέρασμα ύπαρξης ενδείξεων ενοχής την στιγμή που όπως η ίδια Εισαγγελέας συνομολογεί στην πρότασή της, ουδέποτε ανευρέθηκε το παραμικρό στοιχείο που να αποτελεί έστω ένδειξη πόσο δε μάλλον απόδειξη των καταγγελλομένων από επαγγελματίες υπόδικους και εκφραστές κυκλωμάτων πλαστογραφίας, κατασκευής πλαστών στοιχείων και εκβιασμών, και άλλων κακουργηματικών πράξεων, όπως έχει αποδειχθεί αλλά και διαρροής απόρρητων στοιχείων εθνικού ενδιαφέροντος από την υπηρεσία τους ,που οδήγησαν στην οριστική απόλυση του από την εργασία τους».

Τέλος, υποστηρίζει ότι «ουδέποτε βρέθηκαν έγγραφα της ΕΥΠ στην κατοχή μου από την έρευνα που διενεργήθηκε» και καταλήγει: «είναι αδιανόητο, μεθοδεύσεις που παραπέμπουν στα πρότυπα της μαφίας, να βρίσκουν παραδόξως ανταπόκριση και μάλιστα ιδίως στο χώρο της Δικαιοσύνης που είναι ταγμένη να λειτουργεί έξω από σκοπιμότητες».

Τι λέει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που κατηγορείται

Σε «ανήθικη και ανυπόστατη πολιτική δίωξη» για μία «στημένη υπόθεση από σκοτεινούς ανθρώπους ..επαγγελματίες υπόδικους» αναφέρεται, με μακροσκελή του ανακοίνωση, ο βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του δεν έχει καμία νόμιμη βάση. Ο κ. Καρχιμάκης τονίζει επίσης, πως «όσοι μεθόδευσαν την δίωξή μου τότε και σήμερα, για λόγους υπηρέτησης άλλων επιδιώξεων, είναι υπόδικοι και κατηγορούμενοι για σειρά κακουργηματικών ενεργειών που οδήγησαν στην οριστική απομάκρυνση από την υπηρεσία τους».

Η ανακοίνωση του πρώην υπουργού έχει ως εξής:

«Για μια ακόμη φορά επανέρχεται μια στημένη υπόθεση, που κατασκευάστηκε από σκοτεινούς ανθρώπους που βαρύνονται με κακουργηματικές ενέργειες και πράξεις, γεγονός που δεν ελήφθη από κανένα σχεδόν αρμόδιο υπόψη. Μια στημένη υπόθεση που κατά τους καταγγέλλοντες επαγγελματίες υπόδικους, συκοφάντες και πλαστογράφους, συντελέστηκε το 2005 αλλά κατά παράδοξο τρόπο καταγγέλθηκε το 2013. Γιατί άραγε; Γιατί αφού δήθεν γνώριζαν τι συμβαίνει, δεν το κατάγγειλαν μέχρι το 2009, αλλά το θυμήθηκαν το 2013; Μια στημένη και κατασκευασμένη υπόθεση, που εδώ και πολύ καιρό, κάποιοι εξωδικαστικοί που την κατασκεύασαν και πολιτικοί κύκλοι προανήγγειλαν την εισαγγελική της έκβαση, σαν να δομούσαν και συνέτασσαν αυτοί το κατηγορητήριο.

Είναι φανερό ότι εξυφαίνεται μέσα από μία στημένη και κατασκευασμένη υπόθεση, μία ανήθικη και ανυπόστατη πολιτική δίωξη.

Καταλήγει στο συμπέρασμα ύπαρξης ενδείξεων ενοχής την στιγμή που όπως η ίδια η εισαγγελέας συνομολογεί στην πρότασή της, ουδέποτε ανευρέθηκε το παραμικρό στοιχείο που να αποτελεί έστω ένδειξη πόσο δε μάλλον απόδειξη των καταγγελλομένων από επαγγελματίες υπόδικους και εκφραστές κυκλωμάτων πλαστογραφίας, κατασκευής πλαστών στοιχείων και εκβιασμών, και άλλων κακουργηματικών πράξεων, όπως έχει αποδειχθεί, αλλά και διαρροής απόρρητων στοιχείων εθνικού ενδιαφέροντος από την υπηρεσία τους, που οδήγησαν στην οριστική απόλυσή τους από την εργασία τους.

Τόσο, λοιπόν, η αντικειμενική, όσο και η υποκειμενική υπόσταση του αποδιδόμενου στημένου και φανταστικού εγκλήματος, δεν πληρούνται ούτε κατ’ ελάχιστον.

Θα αποτελέσει καταστροφικό και ανεπανόρθωτο πλήγμα του δημοκρατικού πολιτεύματος, η επιμονή στην ποινικοποίηση του ύψιστου και συνταγματικά κατοχυρωμένου μέσου εκπροσώπησης του λαού, που είναι η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους του, τους βουλευτές, ο οποίος αποσκοπεί στην διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας και όχι στην διακινδύνευσή τους.

Είναι πρωτοφανές στα νομικά και ιστορικά χρονικά, να επιχειρείται κάτι τέτοιο με πρόταση εισαγγελέα, η οποία κατηγορεί πρόσωπο που διετέλεσε βουλευτής και αρμόδιος σκιώδης υπουργός του τομέα άμυνας του κόμματός του, επειδή υπέβαλλε ερώτηση στην Βουλή για την σωστή επιχειρησιακή λειτουργία των αμυντικών συστημάτων της χώρας. Και επειδή προασπίστηκε την διασφάλιση της ζωής των στελεχών που απαρτίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι μόνο, όταν μόλις είχε προηγηθεί η πτώση του ΣΙΝΟΥΚ, η οποία είχε συνταράξει το πανελλήνιο.

Είναι ακόμα πιο παράδοξο νομικά και λογικά, να θεωρείται η ως άνω κοινοβουλευτική λειτουργία, ποινικά κολάσιμη, ενώ η ερώτηση που υποβλήθηκε στη Βουλή, απαντήθηκε πολλές φορές και δημόσια στο Κοινοβούλιο, χωρίς αρνήσεις και επιφυλάξεις από τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Γιατί με αυτή την αντίληψη θα έπρεπε να παραπεμφθούν πολλά κοινοβουλευτικά στελέχη και αρχηγοί κομμάτων, οι οποίοι, δημοσίως στη Βουλή, έθεταν και θέτουν διαχρονικά θέματα παρόμοιας υφής.

Όπως ήταν πρωτοφανής και πιθανά σκόπιμη για τα δικαστικά χρονικά, η εγγύηση του 1 εκατ. ευρώ για υπόθεση πολιτικού και όχι οικονομικού χαρακτήρα, που μου επιβλήθηκε, για να αποσυρθεί άμεσα, μετά από θύελλα εύλογων αντιδράσεων του νομικού, δικαστικού και πολιτικού κόσμου, όταν μάλιστα γνώριζαν την αδύναμη οικονομική μου κατάσταση και όταν οι εγγυήσεις, για καταχραστές του δημοσίου χρήματος, για βιαστές, για παιδεραστές και παρανομούντες μεγαλοσχήμονες κλπ ήταν ασήμαντες.

Τι να σημαίνει άραγε αυτό;

Επαναλαμβάνω λοιπόν.

Ουδέποτε βρέθηκαν έγγραφα της ΕΥΠ στην κατοχή μου, από την έρευνα που διενεργήθηκε, όπως άλλωστε αναφέρει και ο ανακριτής στο πόρισμά του, αλλά και η εισαγγελέας στην πρότασή της. Όσοι μεθόδευσαν την δίωξή μου τότε και σήμερα, για λόγους υπηρέτησης άλλων επιδιώξεων, είναι υπόδικοι και κατηγορούμενοι για σειρά κακουργηματικών ενεργειών, που οδήγησαν στην οριστική απομάκρυνση από την υπηρεσία τους.

Είναι αδιανόητο, μεθοδεύσεις που παραπέμπουν στα πρότυπα της μαφίας, να βρίσκουν παραδόξως ανταπόκριση και μάλιστα, ιδίως στο χώρο της Δικαιοσύνης, που είναι ταγμένη να λειτουργεί έξω από σκοπιμότητες.

Όλα αυτά με θωρακίζουν για να αγωνιστώ ακόμα περισσότερο, για τις αρχές και τις δημοκρατικές και ηθικές αξίες μου και αυτές οι μεθοδεύσεις δε θα με αποθαρρύνουν. Δεν πρόκειται, αν αυτό κάποιοι επιδιώκουν, να μπω στην κατηγορία των πολιτικών-δημοσίων προσώπων που φοβούμενοι ότι θα έχουν αυτή την τύχη, επιλέγουν να μην συγκρούονται με την ανομία και την διαφθορά και να σιωπούν.

Κανένας, μα κανένας, είτε άνθρωπος του υποκόσμου, είτε πολιτικός με σκοπιμότητες, είτε οποιοσδήποτε άλλος με άλλους στόχους, θα με εμποδίσει να έχω έντιμη και καθαρή δημόσια φωνή, με όποια απειλή ή μηχανισμό και αν επιχειρήσει να με φιμώσει.

Θέλω λοιπόν να έχω εμπιστοσύνη ότι το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που εισήχθη η υπόθεση αυτή για κρίση, θα αποφανθεί με κριτήριο τα στοιχεία της δικογραφίας και την αντικειμενική αξιολόγησή τους.

Θέλω επίσης να πιστεύω ότι δεν ισχύει αυτό που φέρεται να διακινείται από διάφορους κύκλους, ότι Έλληνες έντιμοι και αντικειμενικοί δικαστές, εκφράζονται αρνητικά για πολιτικούς, δηλώνοντας ότι όπου τους συναπαντήσουν δικαστικά, φταίνε δεν φταίνε, θα τους εξανδραποδίσουν, μετατρέποντας έτσι την αμερόληπτη δικαιοσύνη σε προσωπικά και πολιτικά παίγνια.

Τέλος, σε αυτή την υπόθεση ουδείς μπορεί να κρύψει την αλήθεια από την ιστορία και τον ελληνικό λαό.

Άλλωστε, ο καθένας μας έχει διαχρονικά διαγράψει και συνεχίζει να διαγράφει την πορεία του και οι κατήγοροι και οι αδίκως κατηγορούμενοι».

Πηγή: news247, ΑΠΕ - ΜΠΕ