Εκατοντάδες αγρότες από τα Φάρσαλα και την Καρδίτσα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και διαμαρτυρήθηκαν για τις κυβερνητικές πολιτικές. Δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα ξεσήκωσαν το κέντρο των Φαρσάλων, ενώ κάποια από αυτά εισήλθαν στην κεντρική πλατεία. Στο πλευρό των αγροτών και ο δήμος. «Σβήνει η αγροτιά», προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ.
Πιο συγκεκριμένα, το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης (6/2) στο κέντρο της πόλης. Στους δρόμους κατέβηκαν επίσης επαγγελματίες οδηγοί και τοπικοί φορείς, οι οποίοι δηλώνουν με την παρουσία τους την στήριξή τους στους αγρότες. Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Τζέλλας, τόνισε ότι «όταν σβήνει η αγροτιά είναι πρόβλημα και της κοινωνίας». Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι την παρασκευή θα διεξαχθεί η πανελλήνια σύσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν όλα τα «καυτά» θέματα και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των αγροτών.
«Πρέπει να αποσπάσουμε λύσεις και κατακτήσεις από την κυβέρνηση. Αύριο θα πάρουμε τις αποφάσεις στον Παλαμά για να δούμε πως θα συνεχίσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας. «Ο δήμος Φαρσάλων συμπαραστέκεται στα προβλήματα των αγροτών», τόνισε ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων, Δ. Γούσιας.
Την Δευτέρα (3/2), υπήρξαν αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Οι αγρότες συζήτησαν με τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα για ζητήματα που τους αφορούν, ενώ ο κ. Τζέλλας, έκανε λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις στη διαδικασία αποζημίωσης για τις ζημιές του αγροτικού εξοπλισμού από τις πλημμύρες του 2023.
Πηγή: onlarissa