Εκατέρωθεν επιθέσεις με drones μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Αναφορές για δεκάδες καταρρίψεις και από τις δύο πλευρές
Open Image Modal
via Associated Press

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε τα 71 από το σύνολο των 80 επιθετικών drones που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με μία αναφορά της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας.

Έξι ακόμη drones χάθηκαν, αφού αδρανοποιήθηκαν από τη χρήση ηλεκτρονικών αντιμέτρων που έκαναν οι Ουκρανοί, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η πολεμική αεροπορία στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η Ρωσία εκτόξευσε επίσης, δύο κατευθυνόμενους πυραύλους από την κατεχόμενη περιοχή του Λουχάνσκ στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, χωρίς να γίνει αναφορά στα αποτελέσματα της επιχειρησιακής χρήσης τους.

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 15 drones που είχαν εκτοξευτεί από την Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας, με αποστολή να πλήξουν στόχους στη ρωσική επικράτεια, ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Έξι drones καταρρίφθηκαν πάνω από την Αζοφική Θάλασσα, τέσσερα πάνω από την περιοχή του του Ροστόφ στα νότια της Ρωσίας, ενώ τα υπόλοιπα καταρρίφθηκαν πάνω από τις περιοχές του Κουρσκ, του Άστραχαν, του Μπιέλγκοροντ και του Βορόνεζ, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε μία ανάρτηση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν το Χάρκοβο, την δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ουκρανίας, το βράδυ, πλήττοντας πολυώροφο κτιριακό συγκρότημα διαμερισμάτων και τραυματίζοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Ιχόρ Τερέχοφ μέσω του Telegram.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η επίθεση έγινε με τηλεκατευθυνόμενη βόμβα και οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ολεχ Σινιεχούμποφ έκανε λόγο για δύο ρωσικά πλήγματα κατά της πόλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters