Εκλογές: Νεαροί στη Θεσσαλονίκη πήγαν σερί από το κλαμπ στην κάλπη για να ψηφίσουν

Το ξενύχτι δεν τους πτόησε και άσκησαν το εκλογικό τους καθήκον πρωί-πρωί. Οι δηλώσεις τους στη δημοσιογράφο υπήρξαν απολαυστικές.
Open Image Modal
.
Anadolu Agency via Getty Images

Οι κάλπες μόλις είχαν ανοίξει και δύο νέοι στην Θεσσαλονίκη, πήγαν να ψηφίσουν μετά από ξενύχτι. Ο Νίκος και ο Γιάννης βγήκαν για ποτό και μετά το ξενύχτι πήγαν κατευθείαν στο παραβάν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετοι και συνομίλησαν για αρκετή ώρα με την ρεπόρτερ, δίνοντας συμβουλές ακόμη και για τη… νυχτερινή διασκέδαση.

 «Χαρούμενοι είμαστε, κάνουμε το καθήκον μας σαν πολίτες, πρέπει να ψηφίζουμε. Ήρθαμε εδώ μετά από ξενύχτι, δεν συνηθίζεται κανονικά τέτοια ώρα να είμαστε ξύπνιοι. Ψήφισα το ίδιο με τις πρώτες, δαγκωτό σίγουρα πράγματα.», δήλωσε ο Νίκος.

«Είπα την ιδέα στον φίλο μου, αφού γυρίζαμε από το σπίτι ενός άλλου φίλου, να πάμε να ψηφίσουμε, του άρεσε και απλά ήρθαμε κατευθείαν. » δήλωσε ο Γιάννης, ενώ εξέρφρασαν την κοινή τους επιθυμία να να μην δικαόψουν τον ύπνο τους για να προσέλθουν αργότερα στην κάλπη.

 

 Μετά ο Νίκος έκλεψε την παράσταση, με την άνεση που έδειχνε στο να απαντά στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου. Σε ερώτηση για το εάν του αρέσει που οι πολιτικοί χρησιμοποιούν το TikTok, απάντησε πως: «Εμένα προσωπικά μου αρέσει που οι πολιτικοί χρησιμοποιούν το TikTok. Καλά κάνουν και ενημερώνουν και τους νέους, είναι όντως ο πιο εύκολος τρόπος για να μάθουμε και κάποια πράγματα, γιατί δεν πιστεύω ότι οι νέοι παρακολουθούν αρκετά. Και αυτά τα βιντεάκια που ρωτάνε, να συνεχίσετε να τα κάνετε, είναι πάρα πολύ καλά».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η γενιά μου είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις. Είμαστε όλη μέρα στα κινητά, πας σ’ ένα μαγαζί, βλέπεις ένα ωραίο άτομο και δεν του μιλάς και πας μετά στο Instagram και στέλνεις μήνυμα ή κάνεις follow, αυτά δεν είναι ωραία. Εγώ προσωπικά θα πάω να του μιλήσω, ντρέπεται ο κόσμος. Είναι πιο εύκολο το απρόσωπο, από μηνύματα, είσαι λίγο πιο χαλαρός. Μπορείς να το διορθώσεις κιόλας αυτό που θα γράψεις. Άμα γράψεις βλακεία, το διορθώνεις, λες δεν το «πέταξα», γιατί θα το «πετούσα» από κοντά και δεν θα σου μιλούσε μετά» είπε στην συνέχεια.

«Πάμε όλοι να ψηφίσουμε, να ξεμπερδεύουμε, είναι κρίμα τώρα να έχουμε τόσα λευκά, είναι αμαρτία» είπε στο τέλος.

 

(με πληροφορίες από dikastiko)