Ελληνες μαθητές κατασκεύασαν αυτοκίνητο χωρίς οδηγό και κέρδισαν τον διεθνή διαγωνισμό του MIT

Διεθνής πρωτιά για 3 μαθητές από το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων στο Μαρούσι.
Open Image Modal
Φωτογραφία αρχείου
chuchart duangdaw via Getty Images

Οι 3 μαθητές του Μονίμου Λυκείου από το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων στο Μαρούσι, σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα αυτοκίνητο δίχως οδηγό, μια δημιουργία χάρη στην οποία ξεχώρισαν και κέρδισαν τον διεθνή διαγωνισμό του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT), στην Βοστώνη.

Οι διακριθέντες μαθητές ξεκίνησαν την ενασχόλησή τους από τα χρόνια του Γυμνασίου, μέχρι να φτάσουν στην ολοκλήρωση της κατασκευής τους. Ο καθηγητής πληροφορικής, Άγγελος Καραφωτιάς, ανέφερε για την προσπάθεια των παιδιών, ότι ήταν κάτι που ξεκίνησε εδώ και 2 χρόνια.

«Ήταν μια προσπάθεια των παιδιών εδώ και 2 χρόνια. Πρώτα κέρδισαν τον ελληνικό διαγωνισμό και στη συνέχεια πήγαμε στο MIT όπου κερδίσαμε τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό. Ήταν πολύ όμορφα εκεί. Ήμασταν 14 ομάδες, οι 7 από την Αμερική και οι άλλες 7 απ′ έξω».

Από την πλευρά των μαθητών, ο Μιχαήλ Αγαπάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εικόνες που αντίκρισε στο MIT. «Κατ′ αρχάς ήταν μια φανταστική εμπειρία που αξίζει για κάθε μαθητή λυκείου να πάρει μέρος. Οι γνώσεις που θα κερδίσει είναι πάρα πολλές», είπε.

«Όσον αφορά την Αμερική δεν έχω λόγια, ήταν μια μοναδική εμπειρία που μας επέτρεψε να γνωρίσουμε την Αμερική όσο και καινούργιο κόσμο και να καταλάβουμε πως είναι στην πραγματικότητα το MIT και όχι όπως το βλέπουμε εδώ. Ξεκινήσαμε από την 3η γυμνασίου όπου είχαμε δηλώσει μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, τον οποίο δεν κερδίσαμε την 1η χρονιά, αλλά κερδίσαμε την 2η και έτσι πήραμε το εισιτήριο για να πάμε στην Αμερική», ανέφερε σχετικά.

Οι 3 διακριθέντες μαθητές που κέρδισαν στον διαγωνισμό είναι οι Μιχαήλ Αγαπάκης, Φίλιππος Ευστασιάδης και Στέλιος Φιωτάκης.