Έλον Μασκ: Προσέλαβε διαβόητο χάκερ για να φτιάξει την αναζήτηση του Twitter, διορία 12 εβδομάδες

Ένα 33χρονο θαύμα του προγραμματισμού είναι εδώ για να δώσει λύση στα προβλήματα που «βυθίζουν» το Twitter.
Open Image Modal
Nicola Gell via Getty Images

Από τότε που ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Οκτωβρίου, περίπου 4.700 υπάλληλοι είτε απολύθηκαν είτε παραιτήθηκαν. Οι διαφημιστές τράπηκαν σε φυγή καθώς στρώθηκε το κόκκινο χαλί για την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια στιγμή οι ρυθμιστικές αρχές και οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο ακονίζουν τα μαχαίρια τους.

Σε ποιον μπορεί να απευθυνθεί ο Μασκ;

Ένα 33χρονο θαύμα του προγραμματισμού είναι εδώ για να δώσει λύση στα προβλήματα που «βυθίζουν» το Twitter, αναφέρει η Daily Telegraph.

Ο επικεφαλής της Tesla προσέλαβε αυτή την εβδομάδα τον χάκερ και επιχειρηματία Τζορτζ Χοτς για να ανανεώσει τη μηχανή αναζήτησης του Twitter.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τζορτζ Χοτζ σχολιάσε τις απολύσεις στο Twitter, τονίζοντας ότι συμφωνεί με την προσέγγιση του Έλον Μασκ, αφού δήλωσε οτι «με αυτή τη νοοτροπία είναι που φτιάχνονται τα σπουδαία πράγματα. Άσε τους ανθρώπους που δεν είναι φιλόδοξοι να φύγουν».

Στη συνέχεια, όταν ένας χρήστης κριτίκαρε τον hacker, τονίζοντας πως δεν είναι σωστό οι υπάλληλοι να πιέζονται διαρκώς μόνο και μόνο για να παίρνουν όσο το δυνατόν λιγότερο κεφάλαιο από αυτούς που πλουτίζουν, αυτός του απάντησε:
Εντάξει, θα το αποδείξω και στην πράξη.

Ενδιαφέρομαι για 12 εβδομάδες εργασίας στο Twitter, για τα έξοδα του να ζει κάποιος για αυτό το διάστημα στο Σαν Φρανσίσκο. Δεν έχει να κάνει με την απόκτηση κεφαλαίου σε έναν νεκρό κόσμο. Είναι για κάνεις τον κόσμο ζωντανό.

Η δημοσίευση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Μασκ ο οποιός έσπευσε να απαντήσει αμέσως στον κατά γενική ομολογία εξαιρετικά ταλαντούχο προγραμματιστή, τον οποίο όπως έχει γίνει πλέον γνωστό προσέλαβε όντως για 12 εβδομάδες.

Μιας και Χοτζ αναζητούσε πρόκληση, ο Μασκ του την έδωσε. Και επίσημα, λοιπόν, ο χάκερ  έχει 12 εβδομάδες για να φτιάξει την αναζήτηση του Twitter.

Μεταξύ άλλων σκοπεύει να προσθέσει τη δυνατότητα αναζήτησης στα tweets που κάποιος έχει κάνει like, να κάνει ευκολότερη και πιο προσβάσιμη τη σύνθετη αναζήτηση και φυσικά να βελτιώσει την ποιότητα των αποτελεσμάτων.