Στο νοσοκομείο της Βέροιας διακομίστηκε τραυματισμένος ένας μαθητής που, κάτω από άγνωστες ακόμη συνθήκες, παρασύρθηκε από τρένο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας (εκτελούσε δρομολόγιο από Έδεσσα για Θεσσαλονίκη) καταθέτει στο πλαίσιο της προανάκρισης που διεξάγει το αστυνομικό τμήμα Αλεξάνδρειας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, το περιστατικό συνέβη στις 8.10 το πρωί στην αποβάθρα του τοπικού σιδηροδρομικού σταθμού και πιθανόν κατά την εκκίνηση της αμαξοστοιχίας μετά από στάση.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε μικρή απόσταση από τον σταθμό βρίσκεται σχολικό συγκρότημα. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, εάν ο τραυματίας μαθητής φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο και ενδεχομένως να κατευθυνόταν προς αυτό.
Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για το περιστατικό τραυματισμού μαθητή.
Hellenic Train: Ανακοίνωση για το τρένο που χτύπησε μαθητή
Ανακοίνωση για το ατύχημα που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου τρένο χτύπησε μαθητή την ώρα που εκείνος πήγαινε σχολείο, εξέδωσε η Hellenic Train.
Ο μαθητής διακομίστηκε τραυματίας στο Νοσοκομείο Βέροιας και είναι καλά στην υγεία του.
«Σήμερα το πρωί, Πέμπτη 6 Μαρτίου, η αμαξοστοιχία 1732, που εκτελούσε το δρομολόγιο Έδεσσα – Θεσσαλονίκη, κατά την εκκίνησή της από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλεξάνδρειας, ήρθε σε επαφή με διερχόμενο μαθητή Λυκείου, ο οποίος επιχείρησε να διασχίσει τις σιδηροδρομικές γραμμές.
Ο μηχανοδηγός αντέδρασε άμεσα, ακινητοποιώντας την αμαξοστοιχία.
Ο μαθητής έχοντας τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Βέροιας για ιατρική αξιολόγηση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Μαζί του βρισκόταν συνεχώς προσωπικό της HT που του παρείχε κάθε δυνατή υποστήριξη μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου και παραμένει στη διάθεση της οικογένειας.
Η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και τις ιατρικές υπηρεσίες, ενώ στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία, η οποία διερευνά το περιστατικό»
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ