Ένα 9χρονο αγόρι από το Κονέκτικατ είχε μια άσχημη εμπειρία, που κάποιοι βλέπουν σαν εφιάλτη. Κάποια στιγμή άρχισε να ακούει ένα περίεργο βουητό στο δεξί του αυτί. Τρεις μέρες αργότερα ήρθε και μια παράξενη αίσθηση. Ωστόσο ακόμη δεν αισθανόταν κάποιο πόνο και μπορούσε να ακούσει καλά.
Ωστόσο εξετάστηκε από γιατρούς του νοσοκομείου παίδων Yale New Haven.
Όταν ρωτήθηκε τι είχε κάνει αυτές τις ημέρες που θα μπορούσε να προκαλέσει κάτι στο αυτί του, το αγόρι δεν είπε κάτι ασυνήθιστο. Μόνο ότι έπαιζε στην αυλή του σχολείου. από το να παίζει έξω στο σχολείο.
Ο γιατρός Έρικ Γουόλντμαν, επικεφαλής του τμήματος ωτορινολαρυγγολογίας στο νοσοκομείο, κοίταξε μέσα στο αυτί του αγοριού και ανακάλυψε κάτι απροσδόκητο: Ένα τσιμπούρι είχε κολλήσει στην τυμπανική μεμβράνη -το τύμπανο δηλαδή του αυτιού- και είχε δημιουργήσει φλεγμονή.
Ο γιατρός προσπάθησε να αφαιρέσει το τσιμπούρι, αλλά είχε τρυπήσει το τύμπανο και το ρύγχος δεν έβγαινε. Τα τσιμπούρια λανθασμένα θεωρούνται έντομα, αλλά ανήκουν στην οικογένεια των αραχνοειδών. Μόλις το ρύγχος τρυπήσει το δέρμα, ανοίγει μικρά τριχίδια προς τα πίσω, ώστε να γαντζωθεί καλά (σαν αγκίστρι). Αμέσως μετά προωθεί το στόμα του μέσα από το ρύγχος, μέχρι την άκρη του και αρχίζει να απομυζά αίμα.
Το τράβηγμα του τσιμπουριού κατευθείαν θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο και πιθανότατα να προκαλέσει διάτρηση τυμπάνου. Η μη απομάκρυνση του τσιμπουριού θα δημιουργούσε επίσης πρόβλημα. Με την πάροδο του χρόνου, το αγόρι δεν θα μπορούσε να ακούσει καλά.
Τελικά χρειάστηκε να μεταφερθεί στο χειρουργείο όπου του έκαναν αναισθησία και αφαιρέθηκε με μια λεπτή χειρουργική επέμβαση το τσιμπούρι. Μετά από έλεγχο στα εργαστήρια, ανακαλύφθηκε ότι ήταν Dermacentor variabilis:τσιμπούρι σκύλου.
«Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο ένα τσιμπούρι να βρεθεί μέσα στο τύμπανο κατ′ αυτόν τον τρόπο», λέει ο Δρ. Ντέιβιντ Κασλ, που συμμετείχε στην ιατρική ομάδα.
«Κάποια τσιμπούρια στην Αφρική το κάνουν αυτό, αλλά στις Η.Π.Α. είναι πολύ ασυνήθιστο, κυρίως γιατί είναι μεγάλα σε μέγεθος και κάποιος μπορεί να το αντιληφθεί πριν προσκολληθεί», λέει η Δρ. Λορένζα Μπεάτι, καθηγήτριας Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Γεωργίας.
Πηγή: CNN