Ένα νέο κεφάλαιο για το Geco: Κοσμοπολίτικο, ανανεωμένο & γευστικά ακαταμάχητο γεμάτο νοστιμιές δια χειρός Φλάκα και Χειλιαδάκη

Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Παναγιώτης Φλάκας ταράσσουν τα γαστρονομικά “νερά” της Αθήνας με βαθιά νόστιμα πιάτα στο ανανεωμένο Geco κάτω από το ξενοδοχείο Gatsby στη Λέκκα, το οποίο ομόρφυνε και σχεδόν πενταπλασιάστηκε.
Open Image Modal
Geco Athens

Δεν γίνεται να μπεις στο πλήρως ανανεωμένο Geco της οδού Λέκκα στο κέντρο της Αθήνας και να μην εντυπωσιαστείς. Η πρώτη εικόνα που αντικρίζεις είναι επιβλητική: μια τεράστια μαρμάρινη μπάρα, που εκτείνεται σχεδόν 30 μέτρα. Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη μπάρα της πόλης, φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από μάρμαρο, και αποτελεί το επίκεντρο του χώρου. Πίσω της, η ανοιχτή κουζίνα φέρνει την τέχνη της μαγειρικής σε πρώτο πλάνο, με τις φλόγες από τις robata και parilla, δυο custom-made πολυεπίπεδες σχάρες, να φωτίζουν τον χώρο, καθώς τα πιάτα σου ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σου με σχεδόν ιεροτελεστικές κινήσεις σε ένα μοναδικό γαστρονομικό θέαμα. 

Το Geco, που όχι μόνο ανανεώθηκε, αλλά σχεδόν πενταπλασίασε τον χώρο του, εξελίχθηκε από έναν κρυμμένο bar-restaurant της στοάς κάτω από το πεντάστερο ξενοδοχείο Gatsby σε ένα μαγαζί-experience με υφή κοσμοπολίτικη, η εμπειρία του οποίου συνδυάζει κομψότητα, εξαιρετική μουσική, όμορφη ατμόσφαιρα και γαστρονομία σε ένα απολύτως εντυπωσιακό πακέτο.

Open Image Modal
Geco Athens
Η διακόσμηση στο Geco αλλάζει ανάλογα με την εποχή. Photo credits: Antonis Yiamouris. Βρες το Geco στον χάρτη εδώ

Το Νέο Geco: Ένα Εντελώς Νέο Experience

Το νέο Geco συνδυάζει με μαεστρία την κοσμοπολίτικη φινέτσα και το σύγχρονο design. Το industrial στοιχείο «ζεσταίνεται» από προσεγμένες λεπτομέρειες, όπως τα μαλακά υφάσματα και τα ατμοσφαιρικά φωτιστικά, δημιουργώντας έναν χώρο που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο minimal και το luxury.

Οι καθαρές γραμμές των τραπεζιών και των καθισμάτων δένουν αρμονικά με την πλούσια παλέτα χρωμάτων, προσφέροντας έναν χώρο που αποπνέει πολυτέλεια χωρίς να γίνεται αποστειρωμένος. Η ευρυχωρία του Geco, με τις επιμέρους γωνιές του, επιτρέπει σε κάθε επισκέπτη να βρει το δικό του spot: από τη μαρμάρινη μπάρα για aperitivo έως τον άνετο κεντρικό χώρο για ένα πλήρες γεύμα.

Open Image Modal
Geco Athens
Γύρω από τη μεγάλη μπάρα του Geco χωράνε τουλάχιστον 35 άτομα. Photo credits: Antonis Yiamouris. Βρες το Geco στον χάρτη εδώ

Το Geco δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο· είναι ένας ζωντανός, πολυμορφικός χώρος. Με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, τις μουσικές που αλλάζουν ανάλογα με τη στιγμή και την απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια, γίνεται το ιδανικό σκηνικό για επαγγελματικά ραντεβού, ρομαντικές βραδιές ή χαλαρές συγκεντρώσεις με φίλους.

Οι σεφ: Μια συνεργασία με υπογραφή & μια “νόστιμη” κουζίνα με όραμα και χαρακτήρα

Αυτό που κάνει το Geco να ξεχωρίζει, πέρα από τον χώρο και την ατμόσφαιρά του, είναι το φαγητό του. Την κουζίνα έχουν αναλάβει ο Executive Chef Παναγιώτης Φλάκας, γνωστός για την ικανότητά του να παντρεύει τη μεσογειακή παράδοση με σύγχρονες τεχνικές σε συνεργασία με την Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, η οποία φέρει μια μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα φτάνοντας στη βράβευση με 2 αστέρια Michelin για το πάλαι ποτέ Funky Gourmet. Οι δύο σεφ ένωσαν τις μαγειρικές τους φιλοσοφίες για να προσφέρουν ένα μενού που αποπνέει φρεσκάδα και δημιουργικότητα.

Η συνεργασία των δύο σεφ δεν είναι τυχαία. Ο Φλάκας και η Χιλιαδάκη μοιράζονται κοινές αρχές για τη μαγειρική: την εστίαση στη νοστιμιά, την ανάγκη να προσφέρουν στους επισκέπτες κάτι περισσότερο από ένα απλό γεύμα, αλλά και μια βαθιά εκτίμηση για τη συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, επιλέγοντας μόνο τα καλύτερα και πιο αγνά υλικά της μεσογειακής διατροφής. Από το φρέσκο ψάρι και τα premium κρεατικά από επιλεγμένους παραγωγούς μέχρι τα εποχικά λαχανικά, κάθε πιάτο βασίζεται στην ποιότητα και τη συνέπεια, με στόχο να προσφέρουν μια εμπειρία που τιμά τη γεύση, την παράδοση και την αυθεντικότητα.

Open Image Modal
Geco Athens
Στο Geco, κάθε πιάτο λέει μια ιστορία: μια ιστορία γεύσεων που ξεκινούν από την παράδοση και εξελίσσονται με φρέσκια ματιά. Photo credits: Antonis Yiamouris. Βρες το Geco στον χάρτη εδώ

Το μενού: Ένας ύμνος στη νοστιμιά και τη φρεσκάδα

Όπως λένε οι ίδιοι οι σεφ, Παναγιώτης Φλάκας και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, «Υπογραφή του Geco είναι η νοστιμιά. Πάνω από όλα, το φαγητό πρέπει να είναι νόστιμο. Αυτό έχει τεράστια σημασία. Οι επιρροές μας είναι οι γεύσεις που μάθαμε από μικροί. Όλα αυτά που αγαπήσαμε τότε, τα φέρνουμε στο σήμερα, συνδυάζοντας τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που προσφέρει η Μεσόγειος, οι θάλασσές μας και οι μοναδικοί παραγωγοί της πατρίδας μας.»

Τα πιάτα του Geco ξεχωρίζουν γιατί επανασυστήνουν συνταγές γνώριμες και οικείες, στην πιο εκλεπτυσμένη και νόστιμη εκδοχή τους. Αξίζει να ρωτήσετε για το slow-cooked αρνί, που πραγματικά ήταν μια αποκάλυψη. Σιγομαγειρεμένο για 12 ώρες, αποκτά μια υφή που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα, ενώ οι χυμοί του δίνουν βάθος στη γεύση. Η μαεστρία της μαγειρικής διαδικασίας αποτυπώνεται σε κάθε μπουκιά.

Open Image Modal
Geco Athens
Ο σιγομαγειρεμένος αρνίσιος λαιμός του Geco πραγματικά λιώνει στο στόμα. Photo credits: Antonis Yiamouris. Βρες το Geco στον χάρτη εδώ

Από τα κυρίως πιάτα, πρέπει να δοκιμάσετε επίσης, το hero πιάτο του Geco, το λεμονάτο κοτόπουλο. Τρυφερό, ζουμερό και αρωματικό, κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα, ενώ συνοδεύεται από πατάτες έξτρα τραγανές, χαρίζοντας την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο comfort food και τη γαστρονομική τελειότητα.

Open Image Modal
Geco Athens
Το κοτόπουλο ψήνεται ιδανικά ώστε να γίνει μαλακό και ζουμερό και οι πατάτες είναι τραγανές και πεντανόστιμες. Όλο το μυστικό όμως του πιάτου είναι η σάλτσα του. Photo credits: Antonis Yiamouris.

Το cheeseburger του Geco είναι μια κατηγορία από μόνο του και ξεκάθαρα διεκδικεί -και κερδίζει- τον τίτλο του καλύτερου της πόλης. Με ένα patty από USA Black Angus Prime Brisket, ψήνεται με ακρίβεια για να διατηρεί τη ζουμερή και πλούσια υφή του. Συνδυασμένο με λιωμένο cheddar, χειροποίητες πίκλες και crispy πατάτες, αποδεικνύει πως τα βασικά, όταν γίνονται σωστά, δεν χρειάζονται τίποτα παραπάνω.

Στο μενού θα βρείτε και πιάτα με DIY λογική. Ένα κεμπάπ τόνου που ουσιαστικά είναι φρέσκος τόνος που πλάθεται σε “κεμπάπ” και σερβίρεται με πίτες ελαιολάδου, σάλτσα ντομάτας και ελληνικό γιαούρτι στο πλάι και ενώνονται κατά βούληση και τον γύρο χοιρινό Iberico, που ίσως είναι από τους πιο νόστιμους της Αθήνας. 

Open Image Modal
Geco Athens
DIY γύρος χοιρινός με πιτούλες, cherry ντομάτες, πίκλες κρεμμυδιού και τζατζίκι. Photo credits: Antonis Yiamouris

Αν θέλετε κάτι πιο casual, τα skewers του Geco είναι η ιδανική επιλογή. Το κοτόπουλο, μαριναρισμένο με λεμόνι και ρίγανη, ψήνεται στη σχάρα, παραμένοντας ζουμερό και αρωματικό, ενώ το μοσχάρι Black Angus Prime προσφέρει μια πιο έντονη, καπνιστή γεύση με πλούσια υφή.

Κανένα γεύμα στο Geco όμως, δεν ολοκληρώνεται χωρίς την απόλαυση ενός από τα εξαιρετικά του γλυκά. Το προφιτερόλ εντυπωσιάζει με την αέρινη υφή του, γεμισμένο με παγωτό φουντούκι και πραλίνα, ενώ περιχύνεται με μια βελούδινη σος σοκολάτας. Η Creme brûlée, με τη χαρακτηριστική τραγανή καραμελωμένη επικάλυψη, συνοδεύεται από φρέσκα berries και δροσερό σορμπέ φράουλας, προσφέροντας μια ευχάριστη εναλλαγή γεύσεων. 

Open Image Modal
Geco Athens
Η κρεμ μπρουλέ με το σορμπέ φράουλας και τα φρέσκα berries, είναι ό,τι πρέπει για ένα ωραίο φινάλε. Photo credits: Antonis Yiamouris. Βρες το Geco στον χάρτη εδώ

Η κουζίνα ως performance

Αυτό που κάνει το Geco να ξεχωρίζει είναι ότι η κουζίνα του δεν κρύβεται. Είναι ανοιχτή και σε προσκαλεί να γίνεις μέρος της γαστρονομικής διαδικασίας. Οι robata και parilla, που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις ανάγκες των σεφ, δεν είναι απλώς εργαλεία· είναι τα κλειδιά για το τέλειο ψήσιμο. Με τα πολλαπλά επίπεδά τους, που ανεβοκατεβαίνουν για να ρυθμίζουν την απόσταση από τη φωτιά, δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόζεται η θερμοκρασία ανάλογα με το υλικό και την τεχνική που απαιτεί το κάθε πιάτο. Έτσι, κάθε συστατικό αποκτά το ιδανικό ψήσιμο και οι γεύσεις αναδεικνύονται στο έπακρο.

Open Image Modal
Geco Athens
Σε πρώτο πλάνο είναι η parilla και η robata που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το Geco. Τα επίπεδα των 2 αυτών εργαλείων ανεβοκατεβαίνουν, ώστε το φαγητό να έρχεται πιο κοντά ή πιο μακριά από τη φωτιά, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουν να πετύχουν οι σεφ.

Το θέαμα συμπληρώνεται από τις φλόγες που φωτίζουν τον χώρο, καθώς οι σεφ δημιουργούν μπροστά στα μάτια σου. Η διαδικασία αυτή δεν είναι απλώς μαγειρική· είναι ένα γαστρονομικό performance που δίνει ζωή στον χώρο και προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική, πολυαισθητηριακή εμπειρία.

Η κουζίνα του Geco, με την υπογραφή των Φλάκα και Χιλιαδάκη, είναι πολλά περισσότερα από έναν χώρο προετοιμασίας πιάτων. Είναι μια ζωντανή σκηνή δημιουργίας, όπου η τέχνη, η ακρίβεια και η αγάπη για τη γεύση συναντιούνται για να ανεβάσουν τον πήχη της γαστρονομίας στην Αθήνα.

Open Image Modal
Geco Athens
Η κουζίνα γίνεται μέρος του experience του Geco. Βρες το στον χάρτη εδώ

Το Μπαρ: Μια Εμπειρία Premium

Στη μαρμάρινη μπάρα, τα premium ποτά και τα κοκτέιλ είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Το μενού περιλαμβάνει signature δημιουργίες που εντυπωσιάζουν με τη φινέτσα και την ισορροπία τους, αλλά και κλασικές επιλογές, εκτελεσμένες με ακρίβεια και υψηλής ποιότητας υλικά. Είτε πρόκειται για ένα aperitivo είτε για ένα late-night ποτό, η εμπειρία στο μπαρ του Geco είναι εξίσου κομψή και απολαυστική με το φαγητό του.

Στην ίδια λογική κινείται και η λίστα κρασιών, που εντυπωσιάζει με την ποικιλία και την ποιότητά της. Με πάνω από 130 ετικέτες, ελληνικές και διεθνείς, καλύπτει κάθε γούστο. Από τα ελληνικά αμπέλια μέχρι κλασικά διεθνή terroirs, η επιλογή του κατάλληλου κρασιού γίνεται μια απόλαυση από μόνη της.

Open Image Modal
Geco Athens
Ένα από τα πιο “νόστιμα” κοκτέιλ του Geco, το Island Escape. Είναι ρούμι με γεύση καβουρδισμένης καρύδας, φιστίκι Αιγίνης, λικέρ πορτοκαλιού και γάλα. Photo credits: Antonis Yiamouris.Βρες το Geco στον χάρτη εδώ

Μουσικές Βραδιές που Δίνουν Ρυθμό

Η ατμόσφαιρα του Geco δεν ολοκληρώνεται χωρίς τις μουσικές του βραδιές, που φέρνουν μια μοναδική ενέργεια στον χώρο. Καθημερινά, από τη Δευτέρα έως την Κυριακή, live εμφανίσεις με βιολιά, σαξόφωνο και άλλες μελωδικές εκπλήξεις δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο βράδυ. Τα Σαββατοκύριακα, οι μουσικές ξεκινούν από το μεσημέρι, δημιουργώντας την τέλεια συνοδεία για ένα χαλαρό γεύμα ή aperitivo.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το Geco φιλοξενεί DJ sets, με resident αλλά και διεθνείς DJs που φέρνουν έναν πιο έντονο ρυθμό στον χώρο. Είτε πρόκειται για ένα χαλαρό ποτό είτε για μια βραδιά με φίλους, η μουσική στο Geco αποτελεί μέρος της συνολικής εμπειρίας, ενισχύοντας τη μοναδική του ατμόσφαιρα.

Το νέο Geco είναι από εκείνα τα μέρη που δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν για να σε κερδίσουν· το κάνουν αβίαστα. Με έναν χώρο που συνδυάζει κοσμοπολίτικη φινέτσα και ζεστασιά, και μια κουζίνα που μιλάει κατευθείαν στις αισθήσεις σου, δείχνει ότι ξέρει πώς να ξεχωρίσει. Είναι ένα εστιατόριο που δεν φοβάται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του και να κερδίσει επάξια τη θέση του ανάμεσα στα καλύτερα της Αθήνας. Το Geco ξέρει τι είναι και, κυρίως, ξέρει πώς να το αποδεικνύει.

Geco

Gatsby Athens Hotel, Λέκκα 14, Αθήνα

Ωράριο:

8:00 με 2:00

 

Για να κλείσεις τραπέζι ή να το βρεις στον χάρτη πάτα εδώ

 

-- --