ΗΠΑ: Χαμένος γάτος ταξίδεψε 1.287 χλμ για να επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες του 2 μήνες μετά

Ο Benny και η Susanne Anguiano επέστρεψαν στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια με τον Rayne Beau, ο οποίος είχε χαθεί στο Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοουν.
Open Image Modal
O Rayne Beau πριν και μετά την περιπέτεια του.
Susanne C Anguiano/Facebook

Επί δύο μήνες, ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια ήταν συντετριμμένο, ανησυχώντας για το πού βρισκόταν ο αγαπημένος του γάτος, αφού τον έχασε στο εθνικό πάρκο Γιέλοουστοουν, που εκτείνεται σε τρεις διαφορετικές Πολιτείες  ( Ουαϊόμινγκ, Άινταχο και Μοντάνα) σε 898.349 εκτάρια.

Αλλά καθώς το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του, το ίδιο συνέβη και με τον καημό τους. Ο Benny και η Susanne Anguiano επανασυνδέθηκαν με το χαμένο γάτο Rayne Beau τον περασμένο μήνα, αφού τους τηλεφώνησε μια φιλοζωική ομάδα για να τους ενημερώσει ότι είχε βρεθεί στο Ρόουζβιλ της Καλιφόρνια, περίπου 1.287 χιλιόμετρα μακριά από το Γιέλοουστοουν!

Τον Ιούνιο, το ζευγάρι πήγε για κάμπινγκ στο εθνικό πάρκο, όπου ο γάτος τους κάποια στιγμή τρόμαξε από κάτι που είδε στην άγρια φύση. Ο Rayne Beau έτρεξε μέσα στα δέντρα και δεν τον ξαναείδαν για 60 ημέρες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έψαχναν κάθε μέρα, απλώνοντας λιχουδιές και παιχνίδια με την ελπίδα ότι θα επέστρεφε, αλλά χωρίς επιτυχία.

«Έπρεπε να φύγουμε χωρίς αυτόν», δήλωσε η Susanne Anguiano στο KSBW. «Αυτή ήταν η πιο δύσκολη μέρα, γιατί ένιωθα ότι τον εγκατέλειπα».

Open Image Modal
Το ζεύγος έψαχνε επί πέντε μέρες τον γάτο σε αυτή την περιοχή του Γιέλοουστοουν
Susanne C Anguiano/Facebook

Στις αρχές Αυγούστου, το μικροτσίπ του Rayne Beau αποδείχθηκε σωτήριο.

Το ζευγάρι έλαβε ένα μήνυμα από το Pet Watch, μια υπηρεσία εντοπισμού κατοικίδιων ζώων, που ανέφερε ότι ο γάτος τους είχε βρεθεί στο Ρόουζβιλ στο τοπικό παράρτημα της Εταιρείας για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων. Μια γυναίκα είχε ανακαλύψει τον Rayne Beau μόνο του στο δρόμο και τον έφερε στο καταφύγιο

Open Image Modal
Susanne C Anguiano/Facebook

«Ήταν πραγματικά εξαντλημένος», δήλωσε η Susanne. «Πιθανότατα δεν του είχε απομείνει πολλή ενέργεια για να προχωρήσει περισσότερο».

Πώς ακριβώς ο Rayne Beau διέσχισε 1.287 χλμ χλμ. από το Γιέλοουστοουν στο Ρόουζβιλ παραμένει μυστήριο, αλλά το ζευγάρι δήλωσε ότι το ζευγάρι προέτρεψε άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να εγκαταστήσουν ανιχνευτές και τσιπ για να αποφύγουν να χάσουν τα κατοικίδιά τους για πάντα.

Πηγή: Guardian